Lite mer om U21-matchen

MFF slog Mjällby AIF med 3-0 i U21-serien.

Mycket om matchen kan ni läsa här.

Använder dock gärna bloggutrymmet till att lägga till ett par saker:

1) Jacob Blixt.

Berömde honom redan i matchtexten. Men den halvtimme han spelade som inhoppare lovade väldigt mycket.

Pratade lite med Yksel Osmanovski efter matchen och han höll med om att Jacob verkligen varit bra. Han utmanade, gled förbi och hade ett mycket elegant passningsspel. Årets bästa inhopp i U21, även om konkurrensen hittills på grund av rätt få matcher kanske inte är så mördande.

Skrev en del  om Jacob Blixt redan när han i november värvades från LB07. Men vi kan ta en liten repris:

Ny i U19, född 1996 och kan användas både som back och yttermittfältare på vänsterkanten. Nu kom han in som yttermittfältare. Han kom till LB07 från Brantevik/Rörum och är son till den gamle teknikern och målskytten Lars Blixt.

2) Zlatan Azinovic.

Mjällby AIF skapade en hel del, konstigt vore väl annars med bland andra Marcus Ekenberg i anfallet. Men Zlatan var stensäker i målet. Ett viktigt besked för det behövs konkurrens på målvaktsposten. Titta bara på fjoråret då Johan Dahlin var borta en rätt lång period och Robin Olsen kom in som en vass vikarie.

3) Olof Perssons småmysande.

Olof coachar ju U21 och det syntes hur tydligt som helst hur nöjd och glad han var efter vinsten. Det är lätt att ryckas med, men det känns som om det är en helt annan glöd i årets U21-upplaga än 2013.

4) Tre av spelarna som startade i U21-matchen gjorde mål i helgen när MFF:s U19 besegrade Landskrona BoIS med 4-0 i Ligacupen för den ålderklassen.

Mirza Halvadzic, Piotr Johansson och Markus Hortén nätade nämligen. Det fjärde målet gjorde Deniz Hümmet.

 

Senaste nytt omU21
Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.