Match i Höllviken i sommar

MFF mot Brommapojkarna i Svenska cupen på lördag klockan 15.00 på Swedbank stadion.

Bättre genrepsmatch än så går det knappast att få inför den allsvenska starten en vecka senare.

Det blir bra motstånd i en match som verkligen gäller något. Men tre matcher kvar till en eventuell cuptitel är det egentligen dumt att kalla matchen för ett genrep. Den är stor nog och viktig i sig – och därmed perfekt som ”genrep”.

MFF får dessutom komma in på Swedbank stadion och både laget och organisationen får en chans att trimma in sig på den riktiga hemmaborgen. Alla rapporter jag fått säger förresten att gräset på nya Stadion är bättre än på gamla, där MFF ju spelade mot Hammarby.

Som en extra trigger inför matchen finns dessutom att Dardan Rexhepi snabbare än någon anat får en chans att avgöra mot sin gamla lag. Och BP:s assisterande tränare Patrick Winqvist möter ju också sin gamla klubb.

Jag tror att D-Rex gör ett mål, på straff. Men att MFF gör tre och vinner med 3-1.

Men innan dess ser i alla fall jag fram emot att kolla in U21-matchen MFF-Mjällby AIF  imorron tisdag.

Trots att det INTE blir någon comeback för Jasmin Sudic som det från början var tänkt (han skulle ha spelat de första 45 minuterna).

Jasmin känner sig inte helt redo än och i det här läget är det naturligtvis fullständigt givet att han ska vara 100 procent övertygad om att det är rätt tillfälle.

Därför blir startelvan:

Zlatan Azinovic – Matias Concha, Johan Hammar, Hannes Cederholm, Victor Wernersson – Piotr Johansson, Erdal Rakip, Marcus Hortén, Petar Petrovic – Pawel Cibicki, Mirza Halvadzic.

Allt på Malmö stadion klockan 17.00.

Victor Wernersson är en lite osäker startande på grund av en hälskada.

…………………………….

MFF och FC Höllviken är nu helt överens om kompensationen för att Olof Persson avbröt sitt kontrakt med division 2-klubben för att bli assisterande tränare i MFF.

Malmö FF kommer att spela en match i Höllviken i sommar.

– Vi är mycket nöjda med att det till slut gick i lås och siktar på att spela den 18 juni. Det hänger dock fortfarande på att Ljungby går med på att flytta seriematchen vi egentligen skulle spelat då, säger FC Höllvikens sportchef Jerry Nilsson.

Han hoppas att FC Höllviken-MFF ska locka kring 1 500 åskådare till Höllvikens IP och lovar att se till att Olof Persson upmärksammas lite extra.

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.