MFF har redan koll på Adiyiah

Det blev inget kontrakt i Kalmar FF för Dominic Adiyiah.

Är han då bra nog för försvarande mästarlaget Malmö FF där han idag inledde en två dagar kort testträning?

Riktigt så enkelt är det inte.

Jag tror heller inte att man ska övertolka varken längden på testet, själva träningen eller det Åge Hareide sa direkt efter den.

Så här är det:

MFF har redan bra koll på Dominic Adiyiah. Till skillnad från till exempel Bornwell Mwape som MFF testade tidigare under försongen vet man redan det mesta om Adiyiah.

Och man har redan sett honom i spel. Chefsscouten Vito Stavljanin och sportchefen Daniel Andersson var uppe och tittade på honom när han spelade med Kalmar FF mot Öster.

Det är alltså INTE en testare som plötsligt dyker upp på träning.

Viktigast nu är heller inte att han ska briljera på de två träningarna utan att han ska flyta in i gänget, visa rätt attityd och en vilja att spela i Malmö FF. Att den spelmässiga kapaciteten finns där tror jag att Daniel Andersson och company redan har bestämt sig för. Inte minst för att han gjorde en bra match mot Öster.

Allt detta innebär givetvis inte att det på något sätt är givet att MFF kommer att kontraktera honom. Han ska som sagt passa in i miljön både på och utanför planen och de ekonomiska villkoren ska också vara rätt. Och så ska han fullt ut övertyga Åge Hareide. Efter träningen var han noga med att påpeka att det bara är spetsspelare det finns utrymme för att plocka in i truppen.

Svaret kommer imorron. När jag pratade med Daniel Andersson berättade han att MFF kommer att ta ett beslut rätt snart efter torsdagsträningen.

– Man ska inte övertolka att Kalmar sa nej. Det finns många anledningar för en klubb att inte fullfölja en affär, konstaterade han också som svar på frågan om en spelare som inte får kontrakt i Kalmar kan duga i MFF.

Ett är ju att Dominic och hans agent fått reda på att Malmö FF var intresserat och därför plötsligt ville ha andra och bättre villkor för att välja Kalmar.

 

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.