Ett planerat och ett oplanerat tapp

Erik Friberg till Bologna.

Det är han värd. Särskilt som MFF får bra betalt. Det hade man inte fått av Seattle.

I går skrev jag så här:

Jag kommer att sakna Erik Friberg. Han har gjort massvis med nytta på planen i MFF, aldrig gnällt en sekund när han blivit bänkad och han har varit fantastiskt bra att ha att göra med. Alltid trevlig, ofta rolig.

Dessutom gillar han bordtennis. Det är ett plus som 99 procent av publiken på ett fullsatt Swedbank stadion struntar i, men inte jag.

Tycker fortfarande precis likadant.

Och jag tror att det här är ett planerat tapp.

Med det menar jag att MFF öppnat för möjligheten att släppa Friberg, sedan har hans agent och Erik själv undersökt möjligheterna och när man fick napp av en klubb som var bra för honom själv och kunde betala en vettig summa var MFF-ledningen inte svårövertalad.

Skador kan däremot aldrig vara planerade.

Om det visar sig att Alexander Blomqvists nya knäskada är allvarlig är det oerhört synd om den unge talangen som precis kommit in i slutfasen i rehabliteringen av sin korsbandsskada. En ny sådan i samma knä skulle vara ett dråpslag.

Tror rätt få utanför de innersta MFF-kretsarna har koll på exakt hur stor talang Alex är. Tro mig, han kan bli lika bra som Pontus Jansson och Filip Helander.

Magnetröntgen i natt svensk tid, 02.30 och förhoppningsvis ett gott besked när MFF-läkaren Pär Herbertsson tittat på plåtarna. Bara att hålla tummarna.

För även om Malmö FF har Allsvenskans bredaste och bästa mittbacksurval – uppställningen Pontus Jansson, Filip Helander, Erik Johansson, Johan Hammar, Jasmin Sudic och Alexander Blomqvist är inget annat lag ens i närheten av att matcha! – tål truppen inte hur mycket som helst.

……………………………………………………..

Nyförvärv på väg in?

Givetvis.

Markus Rosenberg är snart på plats.

May Mahlangu också kanske, även om jag personligen är tveksam till att plocka in en spelare som kan missa hela vårsäsongen på grund av skada och som var väldigt bra 2011 och 2012, men hade ett betydligt svagare 2013. Vi får se…

Jag tror dock inte att något av de tilltänkta nyförvärven är på plats förrän om ett par dagar.

Fönstret ut stänger vid midnatt 31/1. Det gör inte fönstret in till Sverige.

Från och med lördag kan Markus Rosenberg och MFF gå till West Bromwich och säga att ska ni slippa lönekostnaden resten av våren är det Malmö FF som gäller.

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.