Madsens och Ranelids klubb hotad

Håkanstorps BK drar sig ur seriefotbollen.

Mer om det kan ni läsa här.

Givetvis finns det MFF-anknytning till den klassiska Malmöitiska småklubben, bildad 1932.

Sedan lång tid tillbaka är HBK:s hemmaplan Rosengård Norra IP, men allt startade i villasamhället Håkanstorp och man hämtade även spelare från den så kallade Flygstaden på Bulltoftaområdet. Bland dem som spelat i Håkanstorp finns förre MFF-basen Bengt Madsen, Börje Tapper, Ingvar Gärd och Jan ”Nana” Ekström. Dessutom är det Björn Ranelids moderklubb.

Men nu är det nog definitivt slut.

Att avanmäla ett A-lag från division 5 innebär att en nystart måste ske i division 7. Just nu finns inga sådana planer. Lägg till att klubben inte har ett enda ungdomslag och det ser becksvart ut.

Håkanstorps BK ingick för ett par år sedan i MFF:s så kallade Nätverk med lokala samarbetsklubbar. Om de fortfarande gör det har jag inte lyckats få ett svar på. Men i vilket fall som helst tycker jag att det pekar på problemet att MFF inte riktigt uppdaterar urvalet av Nätverksklubbarna. Flera stora ungdomsföreningar saknas. Men en förening som Håkanstorps BK som steg för steg tappar alla sina umgdomslag hänger med…

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.