Hasse och Pep på nya jobb

Två gamla MFF-profiler har fått nya jobb.

Hasse Mattisson ska träna FC Rosengård i division 2.

Pep Clotet Ruiz ska vara med och utveckla Premier league-klubben Swansea Citys ungdomsverksamhet.

Kul!

Efter sina 340 matcher i MFF-tröjan och SM-guldet 2004, men framförallt för sitt sätt att ge allt för laget, är Hasse något av en ikon i MFF-kretsar.

Efter att ha varit tränare i Dalby GIF och Höörs IS. som han var nära att föra till division 2, tog han ett sabbatsår. Men nu får han chansen i ”tvåan” i en klubb som vill vara med och slåss i toppen. Efter samgåendet med LdB FC Malmö finns dessutom resurserna.

En del kommer dock att hänga på om FCR klarar att behålla skyttekungen med Malmöfotbollens kanske fräckaste namn; Granit Sherifi. 18 mål och 10 assist i år som höger yttermittfältare har gjort att 20-åringen jagas rejält av klubbar lite högre upp i seriesystemet.

Jag hoppas att MFF också har tittat på honom. Jag är inte säker på att han räcker till, men det är en intressant spelare.

Hasse M vill av naturliga skäl ha kvar Granit i FCR. Därför kan svaret kanske vara att sy ihop en lösning där MFF skaffar någon typ av option medan han spär på med ytterligare ett års erfarenhet i ett division 2-topplag – för det blir FC Rosengård.

Pep tror jag hamnar på exakt rätt ställe.

Att han är bra på att utveckla talanger är helt klart. Och Swansea vill satsa på just det. Inte minst för att klubben är väl medveten om att det är en absolut nödvändighet för att hänga med bland topp 10-lagen i Premier league. Köpmässigt går det inte att konkurrera med de riktigt stora klubbarna i England.

Mer om Pep och Swansea kan ni läsa här.

 

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.