Fula bortatröjor på väg bort

Först ett stort glädjebesked:

Enligt en så kallat säker källa blir det här den sista säsongen med de av många hårt kritiserade rätt nya och mycket fula bortatröjorna.

Barbershop har jag kallat dem.

Innebandydomartröjor och allt annat möjligt och omöjligt har många andra drämt till med.

Det känns heller inte som om MFF varit ett vinnande lag i smalspårigt rödvittrandigt.

I vilket fall som helst är de snart borta. Arbetet med att ta fram en ny bortadress pågår för fullt. Hur den ska se ut är hemligt och beslutet ska även upp på styrelsenivå. Men som Rikard Norling brukar säga: det finns hopp!

…………………………………………

En kort rapport från dagens träning på Mariedals IP:s konstgräs ska ni också få.

Erik Friberg saknades. Rikard Norling berättade att det berodde på en lätt känning. Inget allvarligt.

Efter träningen antydde han också att det är Pa Konate som ligger närmast till att ersätta avstängde Ricardinho mot IFK Norrköping.

– Det är han som utmanat på positionen i åtskilliga månader. Då skulle det sända fel signaler att inte titta åt det hållet först, sa Norling.

Alternativet är att köra Matias Concha som högerback och flytta över Miiko Albornoz på vänstersidan. Men då klyddar man mer.

Bara fem månader efter korsbandsskadan såg Alexander Blomqvist ut att vara sensationellt långt framme i rehaben. Han är inte med i några närkampsituationer, eller i moment där de kan uppstå, men i princip i allt annat.

Jag har också ett bestämt intryck av att Benjamin Fadi lyft sig rejält de senaste veckorna. Fortsätter den tendensen kan han vara på väg mot formen och kvalitén som fick Malmö FF att skriva kontrakt med honom och som tyvärr snabbt försvann efter USA-lägret.

Robin Olsen räddade en straff med familjelyckan i tvåmålsspelet. Med tanke på hur han såg ut att må minuterna efter att ha utfört den prestationen skulle han kanske inte ha gjort det. Men en räddning är en räddning och Jonnie Fedel vikarierade medan han hämtade sig.

 

 

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.