Dardan med i U21-krossen

Nu är Dardan Rexhepi också med i konkurrensen.

Han spelade 45 minuter – de första – när MFF:s U21 körde över Landskrona BoIS med 6-0.

1-0 stod det när Dardan klev av och det var Erdal Rakip som gjorde målet i den första halvleken. Men att Dardan fick gå mållös av planen gjorde egentligen inte så mycket.

Det viktigaste var att han höll fysiskt och inte kände av skadan,

Han såg faktiskt inte speciellt rostig ut alls. Han kom med hyfsat i spelet, såg inte ut att ha tappat något av självförtroendet och som sagt någon känning av skadan som hållit honom borta från spel i tio veckor fick han inte.

När jag och de övriga journalisterna pratade med honom i pausvilan betonade han istället att han kände sig redo för spel redan på måndag mot Djurgården. Gärna från start och inte omöjligt med 90 minuter.

Han konstaterade också att tio veckor med en bristning i låret är lång tid, för lång. Kanske hade han varit lite för ivrig och drabbats av bakslag, men det är historia nu.

Med Dardan frisk igen har Rikard Norling fyra alternativ bredvid givne Magnus Eriksson i tvåmannaanfallet: Guillermo Molins, Dardan Rexhepi, Pawel Cibicki och Benjamin Fadi.

Just nu rankar jag dem så här:

1) Guillermo Molins.

Det såg bra ut den första halvtimmen mot Öster. Gische är en klok spelare med egenskaper som passar för spel på topp även om det är länge sedan han gjorde det regelbundet. Jag tycker också att man ska hålla fast vid det alternativ man valt så länge laget vinner och det fungerar bra. Paret Eriksson/Gische är det man tränat med mest och tittade på direkt när Tokelo Rantie lämnade. I mina ögon är det fortfarande där man är.

2) Dardan Rexhepi och Pawel Cibicki.

Tio veckors uppehåll och spel direkt i Allsvenskan efter bara 45 minuter i U21. Tror inte det! Möjligen i ett slutskede av säsongen då skade-, avstängnings- eller kniven på strupen-lägen kan motivera det. Inte nu med åtta matcher kvar. Till matchen mot Djurgården tycker jag till och med att inkörde Pawel Cibicki ligger snäppet före. Sedan kan mer rutinerade Dardan Rexhepi gå ikapp, förbi och närma sig Guillermo Molins i lugn och ro. Med fyra-fem matcher kvar kan Dardan vara förstaalternativet. Men inte redan nu.

4) Benjamin Fadi.

Chanslös mot de övriga. Han har helt enkelt varit alldeles för initiativlös både på träningar och i U21-matcherna för att kunna vara med och konkurrera. Det hade inte gått att motivera för de övriga spelarna eller för dem som varit flitiga besökare på U21-matcherna och träningarna. Därför var det kanske allra mest glädjande med den andra halvleken mot Landskrona BoIS att Benjamin gjorde den hittills bästa insatsen jag sett honom prestera. Hela laget var rörligt och bra och gled gång på gång genom BoiS-förvaret och Benjamin som byttes in istället för Dardan Rexhepi visade en initiativkraft och förmåga att komma till avslut och avgörande passningslägen han inte varit i närheten av tidigare. Glöm inte bort att han fortfarande är ung och kan utvecklas massor till nästa säsong. Men i år. Nej. Där är han fortfarande fast förankrad som fjärdealternativet bredvid Magnus Eriksson.

………………………………………

MFF-målen mot BoIS gjordes av.

1-0 Erdal Rakip. Mycket snyggt. En ivägsmekt kanon i krysset från 20 meter. Ingen slump. Erdal var näst bäst på plan.

2-0. Simon Kroon. Hade flest lägen av alla att göra mål och slå den avgörande passningen. Lyckades bara en gång.

3-0 Pawel Cibicki sedan Pa Konate öppnat hela försvaret och serverat Pawel. Pa Konate var lysande och bäst på plan.

4-0 Petar Petrovic. Ett stabilt avslut.

5-0 Johan Hammar var löjligt överlägsen BoIS-försvaret i luften och nickade in bollen med ett härligt häng. Hammar som haft det kanske allra mest hektiska landslagsuppehållet med tre träningar med U21-landslaget (som extrainkallad resurs), spel i U19 i lördags och nu i U21 var den tredje bäste MFF-spelaren efter Pa Konate och Erdal Rakip.

6-0. Inhopparen Jacob Palander.

 

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.