Eriksson och gulddoft

Malmö FF vann med 4-1 och Guillermo Molins fick näta i den hett efterlängtade comebacken i sin gamla klubb.

Men det var Magnus Eriksson som stal huvudrollen när MFF rullade bort Kalmar FF ur guldstriden.

Magnus Eriksson var inte bara bra.

Han var fullständigt lysande.

Ett mål och tre assist säger det mesta och det kunde blivit ännu mer.

Att alla målen var hur snygga som helst gjorde inte saken sämre.

När den förre Åtvisdabergsspelaren kom till MFF efter den korta och misslyckade utflykten till Belgien var förväntningarna tunga på honom.

Sedan har han fått en hel del skit.

Av rätt många.

Jag har försvarat honom och vi är många som sett potentialen. Det känns väldigt skönt att konstatera att nu inser väl i stort sett alla att vi som försvarat och hela tiden trott på honom haft rätt.

Med ett facit på åtta mål och nio assist borde det vara väldigt svårt att hävda något annat.

Magnus Eriksson är på god väg att bli Allsvenskans poängkung och är inte bara den siste mohikanen (frisyren!) utan den bäste mohikanen.

På den halvtimme Guillermo Molins hann spela visade han dessutom att han med sin inställning, sitt hjärta och sin klass kommer att göra massor med nytta i Malmö FF. Supportrarna tokhyllade honom och det var han värd. Enbart 4-0-målet gjorde honom till en av matchens stora lirare.

Det luktade guld om MFF.

Inte minst för att jag faktiskt tycker att det finns mer att ta ut.

I den första halvleken tappade MFF fart, kraft och gnista efter 1-0. Om MFF spelat i 90 minuter som den första kvarten och den andra halvleken hade matchen varit avgjord långt tidigare.

Jag räknade dessutom till minst fem-sex fina skottlägen som Malmö FF inte tog.

MFF gjorde också fyra mål utan att Tokelo Rantie fick till det. Antingen var bollarna till honom för oprecisa eller så gjorde han för lite med dem han fick.

Alltså finns det sparkapital.

Bänken har nu också fått en helt annan kraft och rutin när spelare som Matias Concha, Filip Helander, Erik Friberg med flera sitter där. Att Guillermo Molins ska bli kvar där en längre tid tror dock varken ni eller jag på. Inte efter det klassinhopp han stod för i Kycklinggrytan.

Gulddoft alltså. Och positiva vibbar.

Känner dock ändå för att slänga in en brasklapp. Kom ihåg att det inte är en skräll att slå Kalmar FF. Det brukar Malmö FF göra. Söndagens seger var den sjätte raka Malmötriumfen i lagens inbördes möten.

512 MFF-supportrar var på plats på bortasektionen och flera hundra på den övriga arenan. Det visar hur hett allt börjar bli. 13 000 biljetter är redan sålda till söndagens hemmamatch mot IFK Göteborg.

Allt under 20 000 är en skam….

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.