Från segt till sött?

Så sent som i torsdags var MFF-spelarna lika sega som den där sörjan vi brukar se i reklamfilmerna som vill poängtera behovet av att rengöra diskmaskiner.

Trötta, andefattiga och utmanövrerade av Gefle IF.

Hur ska det laget kunna slå ut Premier league-nian Swansea?

Möjligen genom att prestera som laget kan när det är på topp.

För samma Malmö FF som var chanslöst mot ett taktiskt smart och inspirationsboostat Gefle har ju åtskilliga gånger tidigare bevisat att det finns helt andra kvalitetsnivåer att plocka fram.

Inte automatiskt när det behövs, för så enkel är inte fotbollen. Men ibland. och egentligen räcker det att nå den normala nivån för att prestera betydligt bättre än mot Gefle.

Kan MFF dessutom nå en bit över den går det att utmana Swansea.

För det gäller att komma ihåg att Swansea inte har startat säsongen. Hur mycket det betyder visade skillnaden mellan omgång 1 mot Drogheda United och omgång 2 mot Hibernian.

Drogheda som normalt sett trots allt är ett betydligt sämre lag än Hibernian – kämpaglöd ska inte kunna kompensera allt – var mitt uppe i sin säsong och presterade betydligt bättre.

Det ÄR skillnad på tränings och tävlingsmatcher så även om Swansea har vunnit sju av sina sju försäsongsmatcher är det trots allt där MFF:s stora fördel ligger.

Kanske till och med den enda fördelen?

Jo det finns en till.

Alla som ifrågasätter hur MFF kunde prestera så uselt mot Gefle IF glömmer två saker:

1) Resor sliter! Alla som spelat fotboll vet det. Trippen till Skottland nästan direkt följt av en sugande resa till Gävle blev helt enkelt för mycket. Idealet hade varit att ha en så bred trupp att man kunnat vila några spelare helt från den första resan och satt in dem i match 2. Men den bredden har inte MFF och dessutom hade säkert flera spelare tagit det som en petning. Vilket det inte är.

2) Före Geflematchen hade MFF en härlig svit av bra matcher. Jag hoppas och tror att det är där man ska titta mest.

……………………………………………..

Swansea bjuder förresten på hyfsat svalt väder med regn i luften. Liberty Stadium är imponerande, gräset, med en dos plast invävt, fantastiskt och Premier league-stolarna på spelarbänken testade av Skånskans utsände. De var sköna.

Att taxin till presskonferensen dröjde så länge att jag och Kvällspostens utsände kom med andan i halsgropen och chaffisen till råga på allt inte tog kort för man ta.

Pressuppbådet från hemmahåll är massivt. Ett 20-tal journalister från Swansea var på MFF:s presskonferens och blev mycket nöjda när Rikard Norling noga framhöll att det är Swansea City som är stora favoriter.

En lång utläggning om hur stor Michael Laudrup är även i Sverige föll också i god jord. När Sverige mötte Danmark var vi rivaler. nu när han har sådana framgångar är vi stolta över honom som skandinaver.

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.