Full fart på träningen

Var nere och tittade till träningen idag.

Den senaste tiden har det varit så mycket matcher att träningarna har varit få, lågintensiva och mest ett sätt att hålla kropparna igång.

Därför var det härligt att se en ”riktig” träning. En och en halv timme med full patte.

Nyttigt! Inte minst för att MFF inför resan till Skottland på onsdag hinner med ytterligare en rejäl träning på måndagen. Tisdagen är det träningsledigt.

Alla var för resten med utom Erik Johansson. Magsjuka och illamående satte stopp…

…………………………………….

Edward Ofere är tillbaka i Malmö och tränar med Trelleborgs FF.

Den sista tiden har han hållit igång med individuell träning, men nu har han genomfört fyra pass med TFF och tränaren Anders Grimberg är klart intresserad. TFF-ordföranden Per-Anders Abrahamsson har dessutom slagit fast att Trelleborgs FF SKA förstärka truppen inför hösten.

Jag kan ju tycka att Ofere – matchotränad eller ej – egentligen är för bra för division 1. Men rätt säkra uppgifter säger att Malmö FF inte är intresserade.

……………………………………

På tal om division 1:

Var på plats på Limhamns IP och bevakade LB07-Qviding i söndags. Jumbolaget Qviding vann fullt förtjänt med 3-2 och Petter Thelin fick gå mållös från planen.

MFF-lånet spelade utan självförtroende, överglänstes av anfallskollegan Jesper Claesson och skapade väldigt lite.

Förre MFF:aren Tobias Lewicki var bättre på kanten. Han har dessutom blivit lite bättre på att förstå att han måste jobba bakåt också. Inte mycket, men lite.

I särklass bäst på planen var dock Qvidings innermittfältare Marco Kotilainen. Det var flera år sedan jag såg en bättre insats i en division 1-match!

26 år gammal, fostrad i Gunnilse, superettanspelare i Assyriska och de två senaste säsongerna i finska PK35 googlade jag fram. Rätt kul att bli så imponerad av en spelare jag aldrig tidigare hört talas om…

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.