Kan bli en månad till för Hammar

Det blir ingen mer träning för Johan Hammar i MFF redan nästa vecka.

Men det kan snart bli ett betydligt längre besök.

Hammars agent Martin Klette var på plats för att se onsdagens MFF-träning och när den var slut tog jag ett snack med honom för att kolla läget.

Klette berättade att Everton vill att Johan Hammar ska åka tillbaka till England för att vara med i U21-slutspelet. Därför blir det ingen träning den 7, 8 och 9 maj som var ett alternativ. Men det kan bli ett senare och längre besök.

– Per Ågren och Malmö FF vill att Johan ska träna en längre period med laget, kanske en månad, så det tittar vi på nu.

–  Men det som närmast är aktuellt är slutspelet med Everton. Vi har dessutom fått ett par förfrågningar från andra klubbar som är intresserade av Johan, bland annat från Hibernian, sa Martin Klette.

………………

Alex Blomqvist var på plats efter sin korsbandsoperation och fick massor med uppmuntrande ord av alla. Saknades helt gjorde Ivo Pekalski som kör rygg-rehab med Rickard Dahan i Kulan. Dessutom stod Erik Johansson och Ricardinho över.

Matias Concha körde för fullt. Det gjorde även Tokelo Rantie, som varit sjuk och Filip Helander, som mycket snabbt hämtat sig från nackspärren han plågats av under tisdagsträningen. Filip avstod visserligen sista kvarten av det rätt intensiva passet, men fram till dess såg det väldigt bra ut och det känns som om alla tre är tillgängliga för spel på fredag.

Om det behövs. För om Ricardinhos baksida fortfarande krånglar då är ju en av lösningarna att köra med Matias Concha som högerback och flytta över Miiko Albornoz på vänsterkanten. Alldeles i slutet av träningen blev dessutom Miiko trampad på foten.

Om jag ska spå tror jag att Ricardinho inte hinner bli frisk, att Mikko Albornoz skada inte var allvarlig och att Rikard Norling väljer att ändra så lite som möjligt.

Det innebär följande lag på fredag mot IFK Norrköping:

Robin Olsen – Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Filip Helander, Pa Konate – Jiloan Hamad, Erik Friberg, Markus Halsti, Simon Thern – Magnus Eriksson, Tokelo Rantie.

Inga skrällar precis, bortsett från att jag alltså tror att Robin Olsen håller Johan Dahlin utanför laget i minst en match till.

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.