MFF:s U19 klippte Häcken

MFF U19 vann med 1-0 över BK Häcken i juniorallsvenskan.

Häcken hade inlett serien med tre raka segrar, men efter 1-0 i paus skapade MFF chanser för både 2-0 och 3-0 i den andra halvleken. Häcken slog mest långt och fick dessutom spela med en man mindre nästan hela halvleken efter en utvisning.

Jag såg sista 45 på Malmö stadion och då var MFF det överlägset bästa laget.

Att det inte blev fler mål än det Jakob Palander nickat in i den första halvleken kändes som en kombination av en oförmåga att stänga matchen och en riktigt bra insats av Häckens målvakt. Inte minst när Jesper Rindmo fick ett par sylvassa lägen att sätta 2-0.

Bäst i MFF: Victor Wernersson.

Mest imponerande enskilda insats: när målvakten Sixten Mohlin rensade så hårt och högt att bollen gick hela vägen över taket på läktaren och halvvägs ut mot Pildammsparken. Den bollen har MFF nog fortfarande inte hittat.

…………………….

Finalen i Ligacupen för U19-lag mellan MFF och Kalmar FF har fått fastställt speldatum. Matchen kommer att avgöras den 26 maj, troligen i Kalmar.

 

Senaste nytt omU19
Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.