Positiva saker inför premiären

Premiären närmar sig allt mer.

Tänkte plocka fram tre positiva saker just nu när vädret nästan börjar lukta lite vår.

1) Simon Kroons nya treåriga A-lags-kontrakt.

Det ger flera bra signaler. Dels att det lönar sig att prestera bra på träningar och matcher, vilket Simon gjort i år och sent i fjor höstas. För ett halvår sedan var det inte alls lika självklart att han skulle erbjudas en kontraktsuppgradering. Dels att MFF klarar att behålla de egna talangerna – och de är många och stora – i klubben. Plus att de vill stanna.

2) 14 500 biljetter redan sålda till MFF-HBK den 1 april.

Intresset talar alltså för en riktigt trevlig publiksiffra i premiären. Jag hoppas fortfarande på över 18 000. Det borde gå. MFF gör ett proffsigt jobb för att höja temperaturen och det gör supportrarna också. Den supporterdrivna kampanjen som tapetserat Malmö och flera ställen i närheten med affischer och annat är härlig. Snyggt layoutad, bra organiserad och allmänt trevlig.

 

Ett exempel på hur det ser ut ute på stan
Ett exempel på hur det ser ut ute på stan

 

3) Äntligen gräs.

Limhamns IP:s konstgräsplan är fantastisk för att vara konstgräs, Mariedals IP är hyfsad. Men gräs är gräs och på torsdagen fick MFF komma in på Malmö stadions plan.

Än är den inte helt okej, men den är bättre än vad den var när MFF mötte Öster.

Därmed är grästräningspremiären på hemmaplan i Malmö avklarad. Fredag tränar MFF också inne i Malmö stadion, lördag är laget ledigt och på söndag blir det första passet inne på Swedbank stadion.

Därmed kommer laget så bra förberett som möjligt den här vintern till matchen mot HBK.

…………………

MFF:s U19 med fem spelare från U17 i startelvan besegrade division 2-laget Högaborgs BK med 3-0 (2-0). Mål Dino Mesic 2 och Deniz Hümmet. Assisten Flamur Tafilaj, Jesper Rindmo och Franz Brorsson. Ett nytt bevis på att det snart finns fler talanger att flytta upp….

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.