Gräsligt svårt att hitta gräs

Malmö FF:s jakt på gräs går vidare.

I dag tränade laget på konstgräset på Mariedals IP. Det kan även bli platsen för torsdagens träning. Men MFF hoppas fortfarande kunna genomföra passet inne på Malmö Stadion.

Hur det blir avgörs klockan 10.00 på torsdagsförmiddagen. Då ska Uefa-kontrollanterna och domarna titta på den omoderna och väderkänsliga konstgräsplanen på Malmö IP för att godkänna den inför Champions league-returen mellan LdB FC Malmö och Lyon. Säger de nej flyttas matchen på torsdagskvällen till Malmö stadion och då finns det inte en chans att MFF släpps in för träning där.

Säger domarna ja till Malmö IP är det däremot fritt fram för MFF på Malmö stadion.

För att kunna hålla båda alternativen öppna flyttar MFF därför fram torsdagsträningen till klockan 11.00.

…………………….

Det är bara onsdag och egentligen är det alldeles för tidigt att prata om skadeläget inför den allsvenska premiären på måndag.

Därför tänker jag inte dra iväg i några vilda spekulationer, bara berätta att Jiloan Hamad och Matias Concha inte var med på Mariedal och att Pontus Jansson klev av tidigt och Ivo Pekalski lite senare.

Rikard Norling verkade inte vara speciellt orolig över Hamad och Pekalski, berättade att Concha fått ljumskproblem efter matchen mot BK Häcken och såg bekymrad ut när Pontus Janssons namn nämndes. Pontus onda fot verkar inte vilja vara med och spela i närheten så mycket som Pontus själv vill – om man säger så…

……………………..

Klockan 13.30 på Skärtorsdagen chattar Rikard Norling med Skånskanläsarna inför säsongen. Du kan redan nu ställa frågor och det gör du här.

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.