MFF U19 vidare i Ligacupen

Malmö FF är vidare i Ligacupen för U19-lag.

Trelleborgs FF besegrades med 6-2 (5-1) efter mål av Jesper Rindmo 2, Erdal Rakip, Piotr Johansson, Jonathan Ekendahl och Deniz Hümmet.

Därmed vann MFF alla tre matcherna i gruppen. HIF fick stryk med 4-3, Landskrona BoIS med 1-0 och nu alltså TFF med 6-2 och med klar marginal avancerade MFF till kvartsfinal.

Ligacupen är en nyhet för året som SEF (Svensk elitfotboll) dragit igång för att vässa matchningen för U19 och U17-lagen i elitklubbarna och se till att man precis som A-lagen får tävlingsmatcher redan i mars. Seniorlagen får ju det tack vare den nya gruppspelsfasen i Svenska cupen. Den nysatsningen har fått mycket berättigat beröm. Att starta en ligacup för U19 och U17 är också en riktigt bra idé.

32 lag bjöds in. De delades in i åtta grupper med fyra lag i varje. Gruppvinnarna går till kvartsfinal och där är alltså MFF U19 nu.

MFF U17 är nästan framme i kvartsfinal. Efter vinster över HIF och TFF och oavgjort mot Landskrona BoIS toppar MFF tabellen. BoIS kan passera, men måste då slå HIF med sex måls marginal i en hängmatch.

………..

Har för övrigt ändrat uppgiften i förra blogginlägget om tiden för fredagens MFF-träning på Limhamns IP. 10.30 är det som gäller.

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.