MFF:s U19 visade sin styrka

Malmö FF:s U19 körde över division 2-nykomlingen Prespa Birlik med 8-2.

Och Skurups AIF-fostrade Jesper Rindmo gjorde sex av målen!

I Prespa Birlik spelade Labinot Harbuzi i 55 minuter och man hade ett bra och namnkunnigt lag. Men tränaren Nils-Erik ”Nisse Bagare” Persson erkände direkt att MFF-ungdomarna var bättre i det mesta.

Eftersom jag var på Fotbollklubbarnas samorganisations årsmöte kunde jag inte se matchen på Heleneholms IP, men jag fick rapporter och MFF:s ungdomsbas Mats Engqvist som var med på mötet var naturligtvis jätteglad över resultatet.

– Vårt U19 är riktigt, riktigt bra i år, sa han.

– Och extra kul att Jesper Rindmo fick glänsa på det viset. Ofta tänker man inte på honom och andra syns kanske mer, men när man analyserar lite närmare upptäcker man att Jesper gjort det mesta rätt.

De övriga MFF-målen gjorde Piotr Johansson och Mirza Halvadzic.

Labinot Harbuzi spelade för övrigt i KSF Prespa Birlik i väntan på ett nytt utlandskontrakt. Det ska redan vara klart.

På samorganisationens årsmöte fick Mats Engqvist gå fram och ta emot priset till Malmö FF till bästa pojkklubb i förra årets Malmömästerskapstävlingar (Husie IF blev bästa flickklubb).

MFF vann P14, P13, P12, P11 och P10.

– Därmed fick MFF den sammanlagt högsta poängsumman någon klubb fått sedan vi började dela ut det här priset, berättade omvalde samorganisationsordföranden Olle Winqvist när han delade ut pokalen och blommorna.

…………………….

Flera spelare stod helt eller delvis över förmiddagens MFF-träning.

Men de flesta ska vara med redan på torsdagen och nästan alla när det är dags för cupmatch mot Öster på lördag.

De som definitivt missar matchen är Tokelo Rantie och Benjamin Fadi (plus lärlingen Petar Petrovic och timeoutade Miiko Albornoz).

Fadi är på väg att bli frisk, men är ännu inte spelklar i tävlingsmatcher. Det blir han först när han fyller 18 år lite senare i mars. När det gäller Tokelo Rantie ligger MFF lågt med kritiken mot Sydafrikas landslag. Men att han fortfarande är utanför planen beror till stor del på a) att han fick spela när han egentligen borde vilat för att inte förvärra skadan, b) inte fick någon efterbehandling på plats i Sydafrika när landslaget spelat färdigt i mästerskapet.

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.