Äntligen första hemmamatchen

Äntligen en match i Malmö.

Eller om ni så vill på Limhamn, eller i Limhamn.

Pratade med ett par gamla Limhamnare om på eller i. De påstod att det mest är inflyttade (det tar 20 år innan man slutar vara det) som värnar om det där med på för att visa att de hänger med. Det är möjligt att de gamla fiskarna sa på, men numera skiter en genuin Limhamnare i vilket. Säg i.

Urvalet var rätt snävt så det är möjligt att de har fel. Själv vet jag inte eftersom jag är från Värnhem.

I alla fall så blir det fyra fina, men troligen genuint djupfrysta, fredagstimmar på Limhamns IP.

13.00: MFF A-OB A

15.00: MFF U21-OB U21

Laget var rätt lätt att se på träningen, så om inget händer blir det följande elva:

Johan Dahlin – Matias Concha, Pontus Jansson, Filip Helander, Ricardo – Jiloan Hamad, Erik Friberg, Markus Halsti, Simon Thern – Magnus Eriksson, Dardan Rexhepi.

Det vill säga samma lag som startade mot New York Red Bull senast, men med nya mittbackar. Inte så konstigt, Helander var ju iväg med U21-landslaget och Jansson hade lätta knäproblem. Nu är båda fit.

Alex Blomqvist och Erik Johansson får spela i B/U21.

Rikard Norling fick frågan vem han var mest nyfiken på och svarade Dardan Rexhepi.

Han fick dessutom utveckla sina tankar om att det den här säsongen blir en tidigare tävlingsstart med den första matchen i Svenska cupen mot Östers IF redan den 2 mars.

MFF ligger i rätt fas, lite längre framme än förra året med lite mer tryck i träningen blev svaret. Han tyckte dessutom att det var kul att ställas inför något nytt och lite annorlunda under försäsongen. Och lanserade en intressant beskrivning av vad det innebär för honom.

– Jag är en uppläggskameleont! Anpassar mig.

Planvärmen är för resten på inne i gamla Malmö Stadion där matchen mot Öster ska spelas. 16 grader en bit ner i gräset, än så länge betydligt kallare ”på ytan”.

Nästa hemmamatch i Svenska cupen, mot GIF Sundsvall, ska spelas i Swedbank Stadion och där är värmen också på.

…………..

Konstgräs är konstgräs. Men alla som testat konstgräset på Limhamns IP betonar att det är en mycket bra konstgräsplan, Malmös i särklass bästa. Bättre än dem man spelar på i Allsvenskan och många, många gånger vassare än det som bjuds på Malmö IP. Men den ska också snart byggas om.

……………

LB07 och Limhamns FF är hemmaklubbarna på Limhamns IP. Det är LB07 som är den lokale arrangören och som får överskottet från inträdet och försäljningen. MFF tar betalt för sina omkostnader och LB07 tar det som blir över.

Det ska bli mycket intressant att se hur mycket folk som kommer. 13.00 är ju inte den allra bästa starttiden en vanlig fredag. Men OB ska iväg på läger på lördag och behövde/ville ha en tidig matchstart. Inte minst för att man ska hinna med två matcher…

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.