Värme och U21-besked väntade MFF

Pratade precis med Per Ågren.

28 graders värme mötte Malmö FF i Florida.

Plus ett besked om att Filip Helander och Amin Nazari blivit uttagna i U21-landslagets trupp till landskampen mot England.

– Vi har gratulerat dem och är väldigt glada för deras skull, sa Ågren och berättade att Filip och Amin trots allt kan vara med hela den första veckan på lägret.

De åker iväg till England på söndag och innan dess, på fredag, är det match i Florida mot DC United. I matchen mot New York Red Bull nästa vecka får MFF dock klara sig utan dem.

Några ”avbräck” till A-landslaget blev det dock inte.

MFF fick för övrigt med tre spelare i U21-truppen, Tobias Malm – utlånad till Landskrona BoIS under 2013 – blev också uttagen.

Stort beröm till förbundskaptenen Håkan Ericson som tog med Nazari och Malm. Filip Helanders höst i MFF gjorde det omöjligt att inte ta ut honom. Men att inte glömma bort Amin Nazari, som spelade så pass lite, och Tobias Malm, som åkte ut med Trelleborgs FF, var starkt. Och vi som sett Amin på ett par träningar i år vet att han är rejält på gång.

…………………

Efter en lång resa, laget var framme i Bradenton först vid midnatt, tog MFF det lugnt på tisdagen. Första aktiviteten blev en promenad med truppen i omgivningarna. Sedam körde man ett lättare styrkepass på eftermiddagen.

…………………

Stängningen av transferfönstret närmar sig med stora kliv.

Saker kan hända snabbt så det är alldeles för tidigt att dra några slutsatser. Men visst är det intressant att det fortfarande är så att ingen klubb hört av sig till MFF för att prata övergångar om Pontus Jansson och Jiloan Hamad?

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.