Svinkyla ett tag till

Snart åker MFF till Florida.

Det gör inte jag.

Givetvis hade jag velat göra det. Där MFF är vill jag också vara, alltid. Egentligen räcker det dessutom med att gå utanför dörren och nästan omedelbart frysa häcken av sig för att gilla ett väderbyte.

Men det gäller att vara realist också. Det väntar många bortamatcher i år, både nationellt och internationellt. Skånskan har – som de flesta tidningar – begränsade ekonomiska resurser. Frågade därför aldrig ens om jag fick åka till Florida. Nu kan jag nämligen vid varje ny reseförfrågan under säsongen säga att ”jag har ju redan sparat en massa pengar till er genom att inte sticka iväg på en mycket dyr Floridaresa” Eller något sånt…

………

Och det finns telefon.

Plus att det händer saker ändå, till och med på hemmaplan.

Redan på tisdag tar Erik Hamrén ut truppen till landskampen mot Argentina den 6 februari. Det ”stör” MFF-lägret. Nu tror jag, precis som många andra, att farhågorna är överdrivna och debatten om att MFF velat övertala Hamrén om att inte ta ut spelare är starkt överdriven.

Det här är ett helt annat landslag än det som åkte på vinterturnén till Thailand. Flera av spelarna både i MFF och de övriga allsvenska klubbarna som var med då blir inte aktuella nu och Hamrén är fullt medveten om att han inte ska gå in och röra för mycket i de allsvenska lagens förberedelser genom att ta ut bänkspelare mot Argentina.

Jag tror att samma dags uttagning till U21-landslagets bortamatch mot England den 5 februari är ett mycket större problem. Där finns det gott om Floridaresenärer som kan bli uttagna och då få avbryta lägret med MFF. Det är dessutom skillnad på i vilka faser spelarna är. Etablerade spelare som Pontus Jansson är lättare att skicka iväg än till exempel Filip Helander, Amin Nazari och Dardan Rexhepi som behöver varje försäsongsträning på plats i Malmö FF. Så krasst uttryckt tror jag att MFF-förberedelserna drabbas hårdare av att någon av Helander/Nazari/Rexhepi tas ut i U21 än att Jansson kommer med i A-landslaget.

………………

Ni läste väl chatten med Magnus Eriksson på Skånskan? Om inte kan ni ta en titt här.

Intresset var stort, frågorna många och svaren intressanta.

En av sakerna jag fäste mig vid var den här frågan och svaret:

Hej Magnus. MFF hade många straffläggare förra året och missade en hel del. Är du en kandidat och hur bra är du som straffskytt?
/Klas

Svar: Jag var straffskytt i ÅFF och Väsby. Har inte missat en straff i seriesystemet så hoppas jag kan få göra det.

Bortsett från Magnus syftningsfel i svaret (det är i och för sig rätt roligt – läs det en gång till så förstår ni) är det riktigt intressant att MFF nu fått ett nyförvärv som a) hemskt gärna vill lägga straffarna, b) aldrig missat någon när han fått chansen i en seriematch.

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.