De här U-spelarna släpper MFF

Lite nyheter från Malmö FF:s U19- och U17-led:

Pratade med MFF:s ungdomsbas Mats Engqvist och han bekräftade att klubben släpper följande sex spelare, som alltså är fria att gå till andra klubbar:

William Möllestam

Målvakten Simon Forsén

Nikola Zivanovic

Jonatan Ericsson Holmqvist

Emil Grimbe

Emil Borg

– Borg var skadad nästan hela säsongen och slutade med ett par månader kvar för att satsa på ett civilt jobb. Men han är ändå med på listan, säger Mats Engqvist.

När det gäller mittfältaren Egzon Sekiraca och anfallaren Erik Pärsson har MFF förlängt deras kontrakt och man jobbar nu med att hitta rätt klubbar att låna ut dem till. Som jag berättade i går lutar det åt Trelleborgs FF för Sekiraca och Lunds BK eller LB07 för Pärsson.

Två spelare som MFF fortfarande satsar rejält på, men som hamnat strax bakom de fem uppflyttade lärlingarna, är Piotr Johansson och Marcus Haglind-Sangré. De kommer inte att lånas ut och ha sin bas i U19.

Att klassen på U17 och U19 i MFF- och spelarna i åldrarna strax under – är extra hög just nu kom det för resten nyligen ytterligare ett bevis på. För första gången någonsin var det nämligen ytterst nära att klubben inte plockade in en enda ny spelare utifrån till nästa års U19- och U17-trupper.

– I U19 blev det ingen. Men i sista stund fick Jesper Kugelberg från Kvarnby IK en plats i U17, berättar Mats Engqvist.

 

 

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.