Nu blev Petar också klar

Petar Petrovic skrev också på ett lärlingskontrakt med MFF. Bra!

Nu kan man verkligen säga att Malmö FF gjort sitt för att visa att man menar allvar med att satsa ungt. Plus ge ett besked om att det lönar sig för den egna ungdomssektionen att vinna titlar (U17 och U21 i SM) och – viktigare – producera talanger (U17, U21 och U19).

Tycker egentligen att de fem som nu fått lärlingskontrakt i A-truppen är självklara namn. Sixten Mohlin, Pa Konate, Pawel Cibicki, Alexander Blomqvist och nu Petar Petrovic har alla under säsongen (och i ett par fall även tidigare) visat att de håller den klassen. Att Petar blev klar sist hade enligt vd Per Nilsson mest att göra med att han har en annan agent (Milan Simeunovic) än de övriga. Det behöver inte nödvändigtvis tolkas som att Simeunovic var mer svårövertalad. Man kan inte göra allt på en gång och saker tar olika lång tid.

Nu är i alla fall Arlövsfostrade Petar på plats. Han kom till MFF från Arlövs BI sommaren 2010 och bor kvar i Arlöv.

En som garanterat tycker att det har betydelse är Pontus Jansson. Kan ju vara det nya argumentet när MFF ska försöka övertala Pontus att stanna: ”du måste ju vänta med att sticka till du spelat en match i allsvenskan tillsammans med Petar Petrovic”.

Petar Petrovic är vänster yttermittfältare. Som bekant en bristvara i MFF. Han är bra på att utmana och ta sig förbi och hyfsat målfarlig (gjorde två mål när MFF vann U17-SM-finalen mot Elfsborg). Dessutom har han ett oväntat bra skott. Han behöver dock lägga på sig lite muskler.

Finns det fler att flytta upp?

Troligen inte just nu. Men det kommer. De som kändes närmast var Erik Pärsson, Piotr Johansson och Egzon Sekiraca….

…………..

Sedan tidigare finns en sjätte lärling i truppen i Simon Kroon.

Jag tror att hans kontrakt innan säsongen sätter igång kommer att omförhandlas till ett fullvärdigt senior-kontrakt. Under hösten har han visat att han förtjänar det.

 

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.