En trio från en fin årgång

Har idag gjort ett reportage om barndomskompisarna från Malmö FF som nu återförenats i Ängelholms FF i superettan.

Robin Simovic och Omid Nazari fanns där ju redan innan och sent i sommar kom även Muamet ”Mudi” Asanovski från AB i Köpenhamn.

Omid och Mudi började tillsammans i fotbollsskolan i MFF och Robin kom dit som tioåring från Bunkeflo IF. Sedan fortsatte de tillsammans genom pojk- och juniorlagen och alla tre var med i truppen när MFF vann pojk-SM 2007 (då var det U16, nu är det U17). Kul att de är i samma lag igen.

I papperstidningen imorron, men här kommer lite bonusinfo:

Det pratas ofta om att det inte kommer fram så många seniorspelare på hög nivå från lagen som vinner pojk- och junior-SM. MFF:s årgång 1991 är verkligen ett undantag.

Robin Simovic, Mudi Asanovski och Omid Nazari var alltså med. Mudi satt dock på läktaren på Stockholms stadion med brutet ben när hans lagkamrater krossade Djurgården med 5-1 i finalen. Och Omid var den ende som spelade eftersom Robin hade jäkligt tuff konkurrens om anfallsplatserna. Där spelade Marko Mitrovic och Alex Nilsson (född -92)! I truppen ingick även Pontus Jansson och Oscar Lewicki.

Oscar Lewicki kan alltså bli svensk mästare i år med BK Häcken och Alex Nilsson och Pontus Jansson kan bli det med Malmö FF. Och Marko Mitrovic lämnade nyligen Chelsea för Brescia. En rätt okej årgång MFF:are!

Sedan kan man ha synpunkter på om inte fler borde ha ingått i Malmö FF:s nuvarande trupp.

Förhoppningsvis håller sig Malmö FF framme om trion Nazari, Simovic och Asanovski fortsätter att utvecklas i Ängelholms FF.

Omid Nazari är en duktig innermittfältare, positionen där det nog är tuffast konkurrens i Malmö FF.

Anfallaren Robin Simovic kan mycket väl vinna skytteligan i årets superetta. Just nu står han på 15 mål och är bara ett efter ledaren Pablo Pinones Arce från Brommapojkarna. Robin är stor, stark och tuff – en spelartyp som det efter Mathias Ranégies flytt till Italien inte precis vimlar av i MFF-truppen.

Muamet Asanovski är yttermittfältare, bra på att ta sig förbi och utmana. Hoppas att MFF-ledningen tar en rejäl titt på honom resten av matcherna i superettan. När jag pratade med honom påpekade han att.

Han är MFF:are och hemskt gärna vill spela i MFF.

Från att ha varit höger yttermittfältare numera känner sig minst lika hemma på vänsterkanten. I AB Köpenhamn spelade han på vänsterkanten och gillade att bryta in i banan med bästa foten redo för avslut.

Att han lämnade AB berodde för resten på den danska superettanklubbens ekonomiska problem. När han kom dit spelade han tio av de tolv första matcherna från start och hoppade in i en. Efter sommaruppehållet, och lite skadeproblem, blev han åsidosatt. Problemet var att AB ville göra sig av med alla heltidsspelarna och bara ha deltidare. Till slut var det bara Mudi kvar av heltidarna och då sa man i princip till honom att antingen gick han med på att bryta kontraktet eller så kunde han stanna och få ett helvete. Efter en viss betänketid valde han bryt-alternativet och hamnade med de gamla MFF-kompisarna i Ängelholms FF.

I ÄFF fick Mudi Asanovski ett kortidskontrakt säsongen ut. Robin Simovic och Omid Nazari har kontrakt med superettanklubben även nästa år.

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.