1-1 i missade straffar, eller 0-0

1-1 i derbyt.

Känns som om det går att vara både nöjd och missnöjd med det.

Positivt:

Svår bortamatch för ett svagt bortalag = bra att inte tappa poäng i toppen mer än mot Häcken. Det här kan ha varit en av de absolut svåraste matcherna i MFF:s restprogram,

Malmö FF kom igen från underläge.

Många var bra. Inte minst Pontus Jansson, som var kung. Filip Helander visade dessutom att han kan spela på den här nivån även när det bränner till. Erik Friberg gjorde mycket nytta. David Löfquist kom fram i flera fina skottlägen. Ricardinhos formsvacka verkar vara över. Jiloan Hamad och Miiko Albornoz hade ett gigantiskt övertag på sin kant i första halvlek (dock utan att kunna utnyttja det).

MFF var betydligt bättre än mot Åtvidaberg.

Negativt:

Det blev inte seger, det blev det mot Åtvidaberg.

Man ska aldrig vara riktigt nöjd om det inte blir tre poäng.

HIF:s 1-0 kom efter en väldigt grov miss av Johan Dahlin. Känner definitivt inte för att hänga honom. I år har han hållit nollan i hälften av matcherna, han har varit stabil och bra ända sedan han kom till Malmö FF och jag kan inte minnas att han tidigare gjort någon groda av den här digniteten (i landslaget ja, men i MFF nej). Därför har han – om någon – spelat ihop till att ha rätt att någon gång klanta till det. Men ändå, om han inte missat hade Helsingborgs IF inte gjort något mål. För ett grovt misstag var det. Det kan man inte komma ifrån.

….

Mycket snack om att det borde varit straff när bollen tog på Wiltons arm mot slutet.

Lätt glömt att det fanns en likadan situation när bollen träffade May Mahlangu i första halvlek.

Situationerna var likadana. Om den ena var straff var den andra det också. Och om den ena inte var det så var den andra det inte heller. 1-1 eller 0-0 alltså. I vilket fall som helst jämnade det ut sig.

Det var för resten mer som jämnade ut sig i den svajiga domarbedömningen. Troligen var hörnan som ledde till 1-1 inte hörna. Men Peter Larssons Maradona-hands då? Med en varning i bagaget. Han borde ha åkt ut.

…….

Underbart att få se ett hörnmål. MFF kan näta där också. Har MFF för resten gjort mål på hörna sedan det förra derbyt mot HIF?

……

Alla sex MFF-spelarna som riskerade en varningsavstängning klarade sig. Egentligen ett osannolikt flyt i ett hett derby.

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.