Löfquist den saknade pusselbiten

David Löfquist är 26 år gammal, fostrad i Sölvesborg, slog igenom i Mjällby, tillhör Parma och var nyligen utlånad till Gubbio.

Men det är inte alls lika viktigt som det faktum att han är biten som hela tiden saknats i det Silly Season-pussel Per Ågren haft att lägga under sommaren.

Inte för att David Löfquist är just David Löfquist utan för att han är den yttermittfältare truppen haft ett skriande behov av ända sedan Jimmy Durmaz lämnade för spel i Turkiet.

Än är han inte klar. Men att han numera är med på träningarna kan man förhoppningsvis se som ett tydligt tecken. Matias Concha dök upp på träningen och blev strax klar, Tokelo Rantie dök upp på träningen och blev strax klar. Det går att se ett mönster, om man säger så…

Jag gillade också att David Löfqvist i snacket efter träningen framhöll just de egenskaper i sitt spel som passar utmärkt i MFF.

Han påpekade att det blev sex mål och åtta assist sista säsongen i Mjällby och att det är ett bra argument för att han är en poängspelare. Giftig i avsluten, men även en passningsspelare sammanfattade han. Det låter bra!

När han letade efter det som saknas innan han är redo för spel i allsvenskt matchtempo pratade han dessutom om explosiviteten. Därmed tryckte han på en av detaljerna som är extra viktiga för en yttermittfältare i Malmö FF.

Och för dem som kommer ihåg att han spelade både på kanten och i anfallet i Mjällby AIF kan det vara bra att veta att det är på kanten han hör hemma. Anfallsrollen var en nödlösning när det försvann spelare till utlandet.

Om MFF ror i land den här övergången också talar det mesta för att laget kommer att klara sig mycket bra under övergångsfönstret.

På förlustsidan finns än så länge Jimmy Durmaz, Viktor Noring och Tobias Lewicki.

Men Durmaz var förlorad långt innan fönstret öppnade, Norings lånekontrakt löpte ut och Lewicki blev bortsorterad sedan man bedömt att han inte skulle klara konkurrensen.

In har Matias Concha, Tokelo Rantie och Zlatan Azinovic redan kommit och nu är alltså David Löfquist på ingång. Matias Concha förstärker truppen och har redan visat att han håller måttet (han var till exempel en riktig pådrivare i cupmatchen mot Sandvikens IF). Dessutom tillför han viktig rutin nu när Ulrich Vinzents och Daniel Andersson är på väg att fasa ut sina spelarkarriärer i MFF. Han är garanterat en bra förstärkning.

Zlatan Azinovic är inte lika vass som Viktor Noring, men MFF har nu ändå tre målvakter som sammanlagt håller hög klass om man jämför med de övriga allsvenska lagen. Tokelo Rantie var en nödvändig spelare att få in om Daniel Larsson lämnar redan under sommaren. Om Larsson blir kvar ett halvår till har MFF vässat konkurrensen. Rejält.

Fast det viktigaste är ändå att om man får in Löfquist slipper man alla nödlösningar med Simon Thern, Alex Nilsson eller någon annan på kanten.

Till sist. Om David Löfquist blir MFF-spelare, kan vi inte gemensamt komma överens om att låta bli att kalla honom för Löken? Det namnet är ju bara – lökigt.

Har redan sett att flera varit inne på den lilla, men ändå viktiga, detaljen på twitter. Bara att hålla med.

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.