Mer om u-sektionen

Gjorde en intervju med MFF:s ungdomsbas Mats Engqvist som ni kan läsa här.

Hade lite extragrejer i papperstidningen som ni kan få ta del av också. Bara för att jag är så snäll…

Mats Engqvist om:

Rikard Norling:

– Hans stora intresse för umgdomssektionen taggar oss. Det tog till exempel inte många dagar innan han sett j-laget spela. Hans och Per Ågrens engagemang kommer att öppna många dörrar.

Om instruktionerna från styrelsen:

– Det absolut viktigaste är att fostra blivande A-lagsspelare och det är egentligen det enda kravet man ställer på oss. Tack vare utbildningsbidraget kan man som vissa klubbar tjäna ganska bra pengar på att sälja även unga spelare. Men några sådana instruktioner har vi inte. Vi ska utbilda för MFF.

Om Gothia Cup:

– Deltar vi aldrig i. Någon bojkott är det inte tal om. Jag vet att det förekommer rykten om att något ska ha hänt däruppe för många år sedan (med Zlatans och Flygares lag), men inget sådant ligger bakom beslutet. Det är rent sportsligt. Vi tycker att det finns bättre och närmare turneringar att delta i. Med vår närhet till Danmark vill vi utnyttja att vi kan vara med i sportsligt utmanande turneringar som Lyngby Cup med de äldre och före detta KB-cupen, numera Audi Cup, med de yngre.

En liten bonusinfo för bloggläsarna också, som varken finns i papperet eller i nätartikeln. Malmö FF har nyligen flyttat över U19-laget från Malmö Stadion till Swedbank stadion. Istället för att ha lokalerna och omklädningsrummen i gammel-Stadion har man dem numera i samma arena som A-laget. För att betona närheten och underlätta klivet och kontakterna mellan lagen.

 

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.