Ranégie illa behandlad

Seniortruppen är i Rom och Pawel Cibicki och Pa Konate från U19 fick följa med.

Inte många över till U21-seriematchen mot IFK Värnamo i Värnamo med andra ord. Inte minst eftersom Alexander Blomqvist är iväg på landslagsuppdrag och det även finns ett par skadade spelare i U19.

Därför var det kanske inte så konstigt att MFF förlorade med 1-2.

Men MFF tog ledningen med 1-0 (Nikola Zivanovic på en andraboll efter frispark) och hade ett jätteläge att kvittera i slutminuten (nick av allt bättre U17-spelaren Petar Petrovic).

Ungdomsbasen Mats Engqvist var inte nöjd, för det hade det krävts en poäng, men tyckte ändå att MFF gjorde en rätt så bra insats.

………….

Om Mathias Ranégies berättigade besvikelse över att inte ha blivit uttagen i Erik Hamréns landslagstrupp har jag redan skrivit en del om på twitter.

Men det finns all anledning att påpeka ett par saker:

1) Ranégie har varit allsvenskans överlägset bäste anfallare hittills i år.

2) Om han är fel spelartyp till en träningslandskamp nu varför var han det då inte till ett antal träningslandskamper i januari? Om det inte helt enkelt är så att Hamrén struntar i konsekvens och logik, när gjorde han i så fall den epokgörande upptäckten?

3) Att vara rak och tydlig är bra, om man är det generellt. Men om man bara använder den metoden för att motivera att inte ta ut en spelare (Ranégie), men aldrig annars luktar det lite konstigt.

4) Ska vi tolka Hamrén som så att så fort det finns två riktigt starka spelare på en position finns det ingen anledning att testa någon annan? För det är ju i princip det han har sagt.

Jag tycker att både Mathias Ranégie och Jimmy Durmaz borde varit med i truppen till Brasilien-matchen.

Men det är egentligen inte det som är huvudsaken.

Erik Hamrén är givetvis i sin fulla rätt att ta ut precis vem han vill.

Det jag kritiserar är hans motivering till att säga nej till Mathias Ranégie och framförallt  sättet att framföra motiveringen.

 

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.