Härligt mål av rätt spelare

Oj vilket viktigt mål 2-2 var för Malmö FF, och oj vad roligt det var att just Alex Nilsson fick göra det.

Jag tror inte jag kan hitta någon spelare jag mer hade unnat att göra ett sådant mål!

En ung anfallare som gått den långa vägen i MFF, är fostrad i den Malmöitiska småklubbsvärlden – i BK Olympic där han fortfarande tillbringar en stor del av sin fritid med att se matcher och träna pojklag – och troget väntat på sin tur i rampljuset.

På Nya Gamla Ullevi kom chansen. När MFF flyttade fram allt och alla tog Alex ner bollen med låret och sköt på volley utan chans för IFK Göteborgsmålvakten John Alvbåge.

Ett vasst avslut av en kall avslutare.

Att Alex gör ett viktigt mål känns heller inte som en slump.

Den förmågan har han, lite i skymundan, ofta visat upp under åren i pojk- och juniorlagen.

När Malmö FF haft framgångar i pojk- och junior-SM är det nästan alltid Alex som har avgjort. Därför är han ett riktigt bra sparkapital att ha i truppen. Spelare som har den förmågan ska man vårda – ömt.

Annars var det bara att kallt konstatera att MFF tjänade på skadebytet när Wilton Figueiredo troligen fick en bristning och Daniel Larsson kom in. Det blev omedelbart både bättre balans i laget och ett vassare MFF framåt.

Rikard Norling försökte heller inte hymla något om att det inte var så. Tvärtom betonade han att det blev fel och att man även utan skadan på Wilton skulle ha gjort ändringen, fast då väntat till efter pausen. MFF behövde ha in Daniel Larsson.

Jag frågade Norling vem man skulle bytt om Figueiredo inte blivit skadad. Han undvek att svara. Och egentligen kvittar det.

Det viktiga var att förändringen kom, men egentligen borde Daniel Larsson ha startat. Att man nu får undvara Wilton Figueiredo ett tag är givetvis inte bra.

Det ska inte behövas en skada för att Malmö FF ska hitta rätt uppställning!

I rätt startuppställning ingår också Ivo Pekalski.

Han behövs eftersom han håller en lite högre klass än resten av konkurrenterna om platserna på MFF:s innermittfält.

Tyvärr måste han fortfarande matchas försiktigt efter sina långvariga skadeproblem. Förklaringen till att han saknades mot IFK Göteborg var att han fått lite känning efter matchen mot HIF och då chansar MFF inte.

Han behövs på torsdag mot Elfsborg och ska förhoppningsvis vara i spelbart skick till dess.

Då kan för resten Mathias Ranégie visa sig vara en riktigt bra tippare. Efter Åtvidabergsmatchen sa han att segrar mot HIF och Elfsborg och oavgjort mot IFK Göteborg kändes okej.

……………………

Ingen av de fyra MFF-spelarna på två varningar fick en tredje! Viktigt inför Elfsborgsmatchen.

………………….

Kan för resten någon förklara varför MFF inte tog chansen att skjuta frisparken man fick sekunderna innan slutet på tilläggstiden direkt?

………………………

EM-truppen togs ut timmen innan avspark i stormatchen IFK Göteborg-MFF.

Tack och lov kom Markus Rosenberg med. Att inte utnyttja möjligheten att ha med en spelare som gjort tio mål i Bundesligan, och totalt spelat långt över 100 matcher och gjort mål i var tredje i Tyskland, hade varit tjänstefel.

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.