Så mycket naturgräs som möjligt

I morron fredag spelar MFF träningsmatch mot Elfsborg på Borås Arena. På konstgräs.

I dag tränade MFF på naturgräs.

Det gjorde man igår också.

Inte konstigt alls. Det är viktigare att förbereda sig för den allsvenska premiären än en enskild träningsmatch.

Och när nu, som Rikard Norling uttryckte det, Fotbollsguden måste haft ett möte med Väderguden, och det går att fixa naturgräsplaner på Stadionområdet ska varje möjlighet till träning på det underlaget utnyttjas.

Inte minst för att Malmö FF startar allsvenskan mot Gefle hemma, Häcken borta och Kalmar FF hemma. Tre stycken matcher med naturgräs. Sugande, vårojämnt och ovant för i alla fall Gefle.

Vi som varit med ett tag och vet att slutet av mars plötsligt kan innebära rejäla bakslag i vårvädret kan dessutom lätt förstå att man vill ta chansen att träna på riktigt gräs när man har den.

Laget mot Elfsborg blir det väntade:

Johan Dahlin – Ulrich Vinzents, Pontus Jansson, Filip Helander, Miiko Albornoz – Jiloan Hamad, Erik Friberg, Simon Thern, Jimmy Durmaz – Mathias Ranegie, Daniel Larsson.

Gammeldansken tillbaka, Albornoz över på sin vanliga sida som vikarie för Ricardinho. Annars precis samma startelva som mot Viking Stavanger i Lomma.

På bänken sitter försvarstränaren Daniel Andersson, Wilton Figueiredo, Alex Nilsson, juniormålvakten Simon Forsén och några spelare som deltagit i U21-matchen som spelas före A-lagsmatchen i Borås. I U21 kommer för övrigt Viktor Noring att stå.

Räkna med ett långt inhopp för Wilton Figueiredo, som nu är ikapp fysiskt. Jag blir inte förvånad om han spelar hela den andra halvleken.

Pratade för resten med en journalist på Borås Tidning som var nere i Malmö för att göra ett reportage på Pontus Jansson.

Överröste honom med propaganda om att han måste ställa massvis med frågor om Arlöv. Så nu vet Pontus var Boråsaren fick den idén från…

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.