MFF-vinst efter tre perioder

Årets första seger

Historiens första MFF-match i 3 x 45 minuter. Eller har jag fel? I så fall rätta mig (Anders Larsson?).

Min text i Skånskan om matchen och snack med Rikard Norling kan ni läsa här.

Lite bonusinfo kommer dessutom här i bloggen.

De två IMG Academy-spelarna som hoppade in sista 45 var INTE tänkta som testspelare. Och det ändrade inte 18-årige Gustavo Riveras, som ersatte Ricardinho, fina spel ändra på.

Han har landslagsmeriter från Puerto Rico och impade på många av MFF:arna.

– Men vi testade alltså inte och jag kan knappast tänka mig att vi ändrar oss. Däremot var det ju bra att han klarade sig så väl. Det underlättade för oss i matchen, sa Per Ågren.

Wiltons skada ställde till det. Alla de många bytena bland utespelarna följde annars helt tränarstabens plan.

Majoriteten skulle spela 67-69 minuter (är imponerad av exaktheten).

Daniel Andersson och Daniel Larsson skulle spela 45 minuter efter sitt lilla skadeuppehåll. Det blev 45 för Daniel A och 45 plus 10 för Daniel L.

Jasmin Sudic skulle spela i 20. Det blev 20.

Sedan fick Ricardinho och Alex Nilsson ”offra sig” och spela lite mer.

Men efter Wiltons skada – som MFF ville avvakta till torsdag för att säga något om – blev det ett mittfält med:

Tobias Lewicki och IMG-yngling (Max?) som yttermittfältare och Amin Nazari och Dino Islamovic centralt. Ungt, otestat och icke samspelt. Men förvånansvärt bra.

Rikard Norling hyllade dem: efter förutsättningarna skötet de sig riktigt bra, inte minst anfallaren Islamovic och Nazari. När han började prata om att Amin nu i skadefritt skick på träning börjar visa att pratet om att han är bäst i Sverige i sin åldersklass säkert är korrekt. Skönt att höra för mig, och många andra, som länge hävdat just det.

Konkurrensen centralt på mitten blir sylvass. Ivo är skadad, men ska givetvis tack vare säsongerna 2010 och 2011 ha fördelen att nämnas först. Wilton Figueiredo är också i hög grad med i bilden. Erik Friberg och Simon Thern har imponerat och passar bäst in i bilden av ett MFF-mittfält med självklara tvåvägsspelare. Sedan knackar alltså Amin Nazari stenhårt på A-lagsporten samtidigt som alla vet att Daniel Andersson – om det mot all förmodan skulle behövas – mycket väl kan gå in och glänsa på den positionen.

Enligt rapporterna var Simon Thern riktigt bra både mot DC United och Columbus Crew. Erik Friberg började illa och spred felpassen mot Columbus Crew. Men han spelade upp sig och tog revansch på ett sätt som Norling beskrev på det här viset:

– När en spelare en dag inte har fötterna riktigt kalibrerade är det givetvis en styrka att jobba sig in i matchen. Precis så vill vi att man ska agera. Och en bra spelare gör det. Erik slog dessutom hörnan som ledde till 2-1 och inlägget till 1-1!

Om jag begrep det rätt använde MFF sig dessutom av tre lagkaptener i den unika matchen. Jiloan Hamad startade med bindeln, Jasmin Sudic tog över den och sedan bör väl Daniel Andersson ha haft den den sista tredjedelen…

Till sist två frågor:

Kan Jimmy Durmaz göra ett fult mål?

MFF gjorde plötsligt mål på hörna. Hur gick det till och ska det bli en vana?

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.