Bättre sent än aldrig med Noring

Cyklade till jobbet i svinkylan.

Ringde sedan till Per Ågren i Florida som berättade att det är varmt, skönt och närmast perfekt i Florida.

Lite avundsjuk blir man ju…

Å andra sidan missade Ågren och company Blådårar 2 på tv, en film man ALDRIG kan se för många gånger.

Allt är för övrigt bra i Bradenton, Florida. Fem planer ligger bara och väntar på MFF-spelarna nu när jet-laggen från den nästan 24 timmar långa resan är borta.

Passade också på att fråga Per Ågren om truppen:

Alla är med, inklusive Dino Islamovic som ju fick chansen att hänga med på lägret i väntan på ett beslut om hans framtid i U19.

Någon ny målvakt kommer inte att ansluta till lägret. Malmö FF fortsätter dock att jaga en backup/komplement-spelare till Johan Dahlin och Robin Olsen. Ågren betonade att det är gott om tid eftersom man i princip har februari och mars på sig och var förvånasvärt frispråkig när han bekräftade att MFF har kontaktat Trelleborgs FF:s Viktor Noring.

– Med tanke på hur hög klass han håller är det ganska naturligt att vi hört oss för. Men eftersom han har kontrakt med TFF ett år till kan han vara för dyr, sa Per Ågren.

Lika dyr som för ett år sedan är han dock inte. Då fanns det intresse från Fulham och andra utländska klubbar. I takt med att Viktor Noring fick problem med skador – han håller fortfarande på med rehab – har dock hans värde sjunkit. Nu är det i princip bara skandinaviska klubbar som hör av sig till Viktor och hans agent Martin Klette.

Det är fortfarande en lång, lång väg till en övergång. Men snacket om MFF:s intresse är alltså inte gripet ur luften.

Och Viktor Noring i Malmö FF känns definitivt inte fel. Han är Malmöpåg, fostrad i Husie IF och egentligen var det en miss att han inte hamnade i Malmö FF redan när han lämnade Husie.

……….

Förra året vann Malmö FF Tips-SM.

Det gjorde man med Jeffrey Aubynn, Daniel Andersson, Pontus Jansson och Alex Nilsson i laget.

När lagledaren Ola Gällstad i år tagit ut truppen som ska försvara mästerskapet i kamp med de övriga elitklubbarna har han dock satsat på ett oldboyslag.

I truppen återfinns Hasse Mattisson, Niklas Skoog, Anders Palmér och Mats ”Masse” Magnusson!

Vi får se om de tippar lika bra som ungtupparna.

 

 

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.