MFF kan slå Europa league-lag

Segern med 2-0 över Shamrock Rovers gav ett par sköna besked för Malmö FF.
Det finns lag i Europa league som MFF kan slå.
MFF kan göra mål på hörnor!
Och det finns en fart i laget offensivt som om man kan utveckla den ytterligare och klara att använda den även i matcher där tempot är högre och motståndarnas press tuffare kan föra MFF till en högre nivå.
Ta bara det andra målet, där Daniel Larsson hittade Alex Nilsson. Och ta Tobias Malms löpning i den andra halvleken där han visade sin nästan löjliga snabbhet i en lång intensiv rusch mot en fri yta. Tyvärr fick han inte bollen.
Överhuvudtaget visade inhopparna; Malm, Rexhepi, Omid Nazari med flera att det finns en bra bredd i dagens MFF.

Malmö FF:s startspelare var bättre än Shamrock Rovers, och MFF:s inhoppare var också vassare än det irländska lagets.
Det var närmare 4-0 än 2-0.
Hur mycket är då segern värd?
En hel del.
Det är stor skillnad på träningsmatcher och tävlingsmatcher och Shamrock Rovers agerar också akterlanterna i sin Europa league-grupp.
Allsvensk klass tyckte Alex Nilsson att motståndaren höll och det kan man hålla med om. Men att MFF är överlägset ett lag av allsvensk klass är bra nog. Dessutom har det Celtic-skrudade irländska laget faktiskt slagit ut Partizan Belgrad, förlorat med bara 0-1 mot FC Köpenhamn och nått 1-3 mot Tottenham i London.
Som Arsenalsupporter tycker jag ju officiellt egentligen inte att insatser mot Tottenham är värda något, men med lite mer allvar i bilden är det bara att konstatera att 1-3 mot Tottenham borta egentligen är snäppet vassare än säg 1-4 mot Dinamo Zagreb borta.

MFF flyttar fram positionerna – och lär av att möta det internationella motståndet. Precis som det är meningen att man ska göra och som alla – inklusive jag – tjatat till leda om.
Kul för resten att se att det något oortodoxa anfallsparet Alex Nilsson och Daniel Larsson klarade sig så väl. Två korta, snabba löpvilliga visade sig funka bra. Eller vad sägs om ett mål (Alex Nilsson till 2-0), två stolpträffar (Daniel L) och en assist (Daniel L till Alex vid 2-0)?
Jag har alltid gillat Alex sätt att spela, och han ÄR en målskytt.

Intressant också att Daniel Andersson efter en period av lugn uppbyggnad och träning gick in och gjorde en insats där han inte satte ett steg fel. Plus klickade väl ihop med Markus Halsti. Spelar Daniel så är det ett högt mål han sätter när han som tränare nästa år ska utveckla konkurrenterna så att han kan peta sig själv.
Bäst var dock Jiloan Hamad, och Ricardinho.
Och så var det det där med hörnor. Ibland känns det som MFF gör mål på runt var 150:e hörna. Därför är varje gång ett rejält kliv framåt!

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.