Lite gott och blandat

Lite bonusinfo från den informationsspäckade tisdagskvällen, och då från ett snack med vd Per Nilsson:

1) Affären att köpa loss Swedbank stadion är ännu inte genomförd.

– Parterna är överens, men det återstår att fullfölja. Min ambition är att det ska bli klart i september, sa Per Nilsson.

2) Att arrangera riktigt stora konserter inne på arenan, med övertäckt gräsplan, diskuteras. Men man går fram försiktigt.

– Det är ett stort risktagande. När vi ska göra det ska det vara en artist/grupp som vi känner oss relativt säkra på drar tillräckligt med folk och intäkter.

3) Det har ryktats om att Swedbank stadion till skillnad från gammel-Stadion INTE passar för stora konserter. De stora publikdragarna kommer med gigantiska långtradare som måste kunna köras in för att genomföra de spektakulära scenbyggena. Det går på Malmö stadion, medan Swedbank stadion är betydligt mer kompakt och svårjobbad.

– Men jag har förstått att det går att tillfälligt flytta delar av sektionerna, som klossar ungefär – fram och tillbaka, så att man kan få in grejerna, konstaterade Per Nilsson.

 

MFF vann U21-matchen mot Landskrona Bois med 4-1.

Viktigare än så var att den även gällde som kvartsfinal i junior-DM. MFF-tränaren Patrick Winqvist berättade att MFF och Bois snabbt kommit överens om detta när klubbarna insett att i ett pressat program var det en gyllene möjlighet att matcha U19 mot U19. Det var ju ändå i stort sett de spelarna båda hade tillgängliga.

Så nu är MFF klart för semifinal i DM, mot Råå IF.

Bois tog ledningen. Före paus kvitterade Egzon Sekiraca på straff sedan han själv blivit fälld. I den andra halvleken nätade Dino Islamovic, Jetmir Useinovski och Nikola Zivanovic. Efter 2-1 var matchen avgjord.

 

Hasse Borg gör sin sista arbetsdag idag. Han är en av de stora hjältarna i MFF och ska hyllas. Massivt! Återkommer i frågan.

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.