Vardagen är också helt okej

Tillbaka i allsvenskan.

Tillbaka på Swedbank stadion. Ja den får ju heta det nu igen när Uefa har lämnat byggnaden.

Inte mig emot. MFF och hemmaborgen duger bra även i vardagen.

Men visst lever Malmö FF-Dinamo Zagreb fortfarande kvar i minnet och ska göra det länge. Den matchen måste vara själva definitionen av begreppet bitterljuvt och stolthet för evigt det bästa sättet att beskriva det kvarstående intrycket av insatsen under de 90 minuterna.

Nu ska det tändas om.

Går det? Givetvis.

Kan man nå samma standard som andra halvlek mot Dinamo? Ytterst tveksamt, det var en unik händelse. Grejen är dock att det inte behövs. Spelar MFF som i tisdags kör laget över allt motstånd i allsvenskan. Det är dock varken rimligt eller trovärdigt att begära att man ska göra det. Men med den sjävförtroendeboost, den heta inspiration och den klass som ändå finns i truppen är förutsättningarna ändå goda att utmana Elfsborg, ta tre poäng och ett stort kliv mot tredjeplatsen i tabellen.

Skade- och avstängningsläget är lite värre än de senaste veckorna med Daniel Andersson fortsatt borta, Miljan Mutavdzic med höftböjarproblem samt Yago Fernandez och Ivo Perkalski avstängda. Givetvis är det kapten Andersson och Pekalski som saknas i särklass mest bland de 19 i truppen.

Jag kan inte se annat än att det blir Markus Halsti och Pontus Jansson i försvarsmitten och det hade det blivit även om Yago varit tillgänglig. Pontus var lysande mot Dinamo Zagreb, ju mer man tänker tillbaka desto mer växer hans insats. Men glöm inte att Markus Halsti också var bra. Inte lika bra, men bra.

Med Miljan Mutavdzic borta ur ekvationen står valet mellan Jeffrey Aubynn och Amin Nazari när Ivo Pekalski ska ersättas. Undrar om Rikard Norling om det står och väger i valet ens funderar på att ta hänsyn till att Jeff två gånger i sista stund snuvades på att bli inbytt mot Dinamo?

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.