Ingen vanlig vänskapsmatch

Semesterfotboll? Nej inte den här gången.
MFF:s match den 14 augusti mot AC Milan kommer mitt i ett pressat program, inte minst om laget står på gränsen att ta sig in i Champions league, vilket väl alla hoppas.
Samtidigt är en vänskapsmatch aldrig det samma som en tävlingsmatch.
Men nu är det faktiskt annorlunda.
AC Milan, med all sin historia och svenskkoppling kittlar en del. Men naturligtvis är det Zlatan Ibrahimovic som är den stora skillnaden.
Det finns bara två kungar i Malmös fotbollsvärld. Bosse Larsson är den ene. Zlatan är den andra. Minns bara landslagsträningen som drog 6 000 åskådare. Hur mycket gällde den? Och det hittills enda tillfället Zlatan spelat på Swedbank stadion, landskampen mot San Marino. Det var en match med en självklar vinnare, normalt avslagen, men tack vare Zlatan en fest.

Och med risk för att reta upp en del. I Malmö är klubblagsfotboll större än landslaget. Att Zlatan spelar en match mot MFF är större än att han kommer hit med landslaget. Det enda som skulle toppa det är att han avslutar karriären med att spela i MFF.
Att Zlatan Ibrahimovic på Milans hemsida säger att “Jag är mycket glad att veta att jag snart kommer att vara tillbaka hemma, till mitt stadion, för att spela en match” visar dessutom att han tycker att det ska bli kul att spela just den här vänskapsmatchen och han fortsätter med att betona att det blir ett viktigt test både för honom och Milan.
Serie A startar bara ett par veckor senare. De inledande uppvärmningsmatcherna i bergen är avklarade.

Pratade med några på MFF-kansliet efter presskonferensen. Intresset att boka biljetter är redan stort. Där gör för resten klubben helt rätt som ger medlemmarna möjligheten till en dags förtur.

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.