Fortsatta positiva besked för MFF

Dagen avslutades som den började för MFF – med ett positivt besked.
Rikard Norlings premiärseger i MFF-kavajen var både betydelsefull och förtjänt. Kalmar FF-tränaren Nanne Bergstrand menade att det böljande spelet inte behövde ha missgynnat hans lag, men att skillnaden låg i det tekniska utförandet.

Där var MFF mycket bättre. Och det kommer  ju inte precis som någon överraskning för dem som såg guldlaget förra säsongen. Det är heller inte något som förändras när man lyfter upp de unga egna talangerna. De är precis lika duktiga i det tekniska utförandet.
Jag har skrivit det förr och gör det gärna igen. Får Malmö FF spela en match på sina villkor i allsvenskan så vinner man 19 gånger av 20.
Med detta sagt gäller också sanningen att man inte får drabbas av övermod. Kring den tionde minuten tappade Wilton Figueiredo bollen vid en hörna i ett läge där man absolut inte får göra det. Där kunde Kalmar ha straffat MFF. Två minuter senare är det Wiltons geniala framspel som bäddar för Daniel Larssons 1-0.

Den marginalen kan vissa spelare få lov att ha – måste få lov att ha – men alla kan inte få lov att ha den lyxen och det får inte hända för ofta i en match.
Mot Kalmar var det så. Övertrasserat konto kallade Norling det. Den här gången hade MFF råd.

Pontus Jansson visade mental styrka när han äntligen fick komma ur frysboxen han satt i under Rolle Nilssons sista halvår.

Första 20 visade han ringrost och sprang på sig en pingislunga. Sedan spelade han upp sig och nickade in 2-0 på precis den yta MFF upptäckt var ledig i cupmötet med Kalmar FF och tränat på att utnyttja.

Efteråt visade dessutom Ponne en klädsam självdistans när han konstaterade att han i den här matchen slog alla årets felpassningar på samma gång. Att spela så bra efter den starten var starkt.

Och på tal om stark. Jag säger bara Amin Nazari. Jag tyckte dessutom att Dardan Rexhepi gjorde sin hittills bästa insats för året.

 

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.