Det kom ett mail

Supportrar får ofta skit.

Ibland fullt förtjänt. Som efter det som hände i Södertälje på måndagen.

Ibland dock slentrianmässigt och oberättigat.

Därför är det viktigt att även plocka fram positiva exempel. Det kom ett ytterst glädjande mail till tidningen från arbetschefen Ola Svensson på park och fritid i Borås stad. Han ville hylla MFF-supportrarnas uppträdande.

Jag ringde upp honom och han fortsatte att ösa beröm över klacken. Berättade dessutom att man alldeles för ofta lagt ut tusentals kronor på sanering efter andra lags klackar. Den här gången slapp man det trista jobbet och det ville han gärna framhålla.

Här är hela e-brevet:

”Mitt namn är Ola Svensson och jag är arbetschef Park/Fritid Borås Stad.
I dag upplevde jag något positivt i ett ämne som det tyvärr med all rätt skrivs en del negativt om, nämnligen läktarkulturen. Malmö FF:s drygt 800 starka klack förtjänar beröm genom er och därför vill jag tipsa om något positivt att ta med er från förlustmatchens mörka rubriker…

Allt talade idag för att min personal skulle få arbeta kommande dagar med att klottersanera toaletter, reperera utrustning osv som tyvärr är normalt numera efter att storlagen har gästat. Solen sken, det var varmt, det var helgdag och skåningarna kan som vi vet dricka öl! Det här kombinerat med en 3-0-förlust kunde resultera i visat missnöje på döda ting inne på arenan…
Malmöiterna har dock inte lämnat ett endaste tuschpenne-streck efter sig och de höll stämningen hög på läktaren ändå in i slutminuten! Så skall ett mästarlag representeras på en bortaläktare! All heder till era supporter och er organisation från Malmö FF och helt enkelt ett positivt föredöme kopplat till dagens negativa debatt i fotbolls-Sverige!
Mvh Ola S”

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.