Välj Amin i mittens rike

Där ser man.

Plötsligt försvann dramatiken totalt ur det triangeldrama som poppat upp inför alla de senaste MFF-matcherna.

Guillermo Molins har fått en smäll på menisken och valet mellan honom, Jimmy Durmaz och Jiloan Hamad är hastigt inte längre ett val utan ett självklart beslut. Visserligen går Tobias Malm in i truppen, men det finns väl knappast någon som tror att det är han som ska starta.

Ska erkänna att jag blev överraskad av Guilles skada. Tydligen fick han den redan  mot Mjällby. Efter matchen var det inget som antydde att matchhjälten skulle tvingas stå över nästa omgång. Men det är klart när adrenalinet pumpar känner man inte så mycket.

Nu är det istället i mittens rike som frågetecknen finns.

Jeffrey Aubynn stod över den stängda träningen på långfredagen och var heller inte med på den kortkorta och försenade konstgräsduvningen på lördagsförmiddagen.

Aubynn är med i truppen och Rolle Nilsson menade att det inte ska vara någon fara. Med rutinens och ålderns rätt vet Jeff när han ska ta det lugnt och det var mest en säkerhetsåtgärd att han inte deltog.

Men spelare som står över sista passet är alltid osäkra startande.

Jag tror inte att det är mer än 20-25 procents chans att Jeffrey Aubynn startar (fråga mig inte hur jag kommit fram till den siffran – för då tvingas jag erkänna att jag sitter och gissar).

Därför blir det stora frågan vem som ska spela istället?

Miljan Mutavdzic eller Amin Nazari?

Jag hade valt Amin.

Miljan har tagit stora kliv framåt i år, och skadan verkar allt mer ha försvunnit från hans tankar, men mot Elfsborg på Borås arena passar Amin bättre.

En tränare som Tom Prahl hade valt Miljan 1000 av 1000 gånger.

Framförallt baserat på rutinen, men även för att man slentrianmässigt förutsätter att Miljan är bättre på att täta bakåt. Framåt då?

Amin Nazari ska inte placeras i ett fack bara för att han är ung. Han är en bra närkampsspelare och har alla förutsättningar att bli en tvåvägsspelare.

Om MFF slår Elfsborg blir avståndet i tabellen elva poäng, efter bara fem omgångar. Ska det topptippade Boråsgänget ta igen det gappet krävs det ganska mycket. Det är nästan hälften så många (11 av 23) poäng som MFF tappade hela den förra säsongen på 30 omgångar.

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.