Tar sviten slut?

Aldrig får man vara helt nöjd.

Sju mål och sex poäng på de två inledande matcherna – och så sitter jag nu, åtta timmar före avspark i match tre, och är lite orolig över att Malmö FF:s segersvit ska ta slut mot Djurgården.

Anledningen är givetvis det påtvingade målvaktsbytet.

Dahlin ut – Melicharek in.

Fast egentligen är det mest besvikelse. I samband med gårdagens träning var känslan positiv. Dahlin skulle trots allt nog kunna stå. Sedan kom beskedet. Han följer inte ens med till Stockholm och kan bli borta ett par veckor på grund av en magmuskelskada.

Och det är det som är problemet. I enstaka matcher lider knappast MFF så mycket av att tvingas undvara Johan Dahlin.

Men i en längre sekvens av matcher blir det givetvis en försvagning någonstans i tidslinjen. Johan Dahlins styrka är ju att han alltid är bra, eller mycket bra. Titta bara på en så stark målvakt som Trelleborgs FF:s Viktor Norings ganska svaga insats i matchen mot Gais. Jag kan inte ens minnas när Dahlin senast hade motsvarande dipp.

Bara att hoppas på Dahlins läkkött.

Att Dusan Melicharek kan vara en riktigt vass målvakt visade han gång på gång i Mjällby. Jag tror och hoppas att han kan vara det ikväll med MFF mot Djurgården också.

Och det hör till bilden att MFF:s målvaktsstuation är lite tripp, trapp trull.

Johan Dahlin är en av allsvenskans klart bästa målvakter och på en nivå över Dusan Melicharek.

Men Melicharek håller allsvensk klass och är i sin tur betydligt bättre än Dejan Garaca som fick hoppa in senast borta mot Djurgården.

Garaca är ännu inte mogen för allsvenskt spel. Det enda som kan få honom att bli det är nog om han vinner kampen om att få stå i LB07 – det är långt ifrån självklart – och utnyttjar den matchningen till att skaffa sig den nödvändiga erfarenheten.

På sikt är det dessutom bra att Melicharek och Garaca kommer med i hetluften. Bådas kontrakt går ut efter den här säsongen och MFF ska utvärdera om man vill förlänga.

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.