En nyttig påminnelse

32,8 miljoner minus svaldes ganska lätt av medlemmarna på Malmö FF.s årsmöte.

Stadgarna däremot – då blev det debatt, långa inlägg, omröstning och votering. MFF-styrelsen verkade närmast chockad över att MFF-vännerna med bland andra Tony Ernst och Per Arvidson (det var de två som förde gruppens talan) visade sig ha ett så stort stöd på mötet.

Mer om vad deras kritik gick ut på kan ni läsa här.

Rätt eller fel är en sak. Jag tror i alla fall att det var bra att Malmö FF:s styrelse fick klart för sig att det finns ett stort och utbrett motstånd mot bolagisering bland medlemmarna.

Sedan kan man tycka att Håkan Jeppsson och company har en poäng i att det knappast kan vara fel att det skrivs in i stadgarna att medlemmarna ska ha minst 51 procent av rösterna OM det blir en bolagisering.

I princip kan man säga att det är där den stora skiljelinjen går.

MFF:s vänner är övertygade om att de som styr i MFF har en dold agenda. Man har redan bestämt sig för att bolagisera och det är därför man vill ändra stadgarna.

Håkan Jeppsson och styrelsen fortsätter dock att hävda att det har man inte alls. Istället vill man ha handlingsutrymme att välja en annan organisationsform om behovet skulle uppkomma, och kunna göra det relativt snabbt. Och 51-procentsregeln – som årsmötet på fredagskvällen också i praktiken sa nej till – tycker man garanterar MFF-medlemmarnas fortsatta inflytande.

Kul var i alla fall att när voteringslapparna för en gångs skull behövdes vid ett flertal tillfällen  så var det första gången på medlemmarna bara fick en när de kom till mötet.

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.