Ja till Omid Nazari

Pratade precis med Stavros Papadopoulos, sportansvarig i Ängelholms FF, om de tre testande spelarna som MFF gärna vill låna ut till superettanklubben.

Här är hans beskrivning av läget, spelare för spelare:

Hicham Ali:

– Där har vi bestämt oss för att inte gå vidare. Han är inte aktuell för spel i ÄFF.

Omid Nazari:

– Vi vill ha honom och ser gärna att han kommer hit. Förhoppningsvis går det att lösa.

Dejan Garaca:

– I hans fall vet vi inte. På målvaktsposten har vi fortfarande ett antal alternativ vi tittar på och Dejan är ett av dem.

Ja till Omid Nazari, nej till Hicham Ali och kanske till Dejan Garaca med andra ord.

Därmed måste Malmö FF och Hicham hitta en annan klubb han kan bli utlånad till, för det är fortfarande utlåningssspåret man jobbar med.

Papadopoulos betonade att man har ett bra samarbete med MFF, vilket inte minst utlåningenav Robin ”Tomelilla” Nilsson, och senare övertagandet av hans kontrakt, visade. Därför har klubbarna ännu inte diskuterat det ekonomiska och det är inte det som avgör om man ska säga ja till Dejan Garaca.

Om Omid Nazari också tycker att Ängelholms FF passar honom bra lär snart ett 24-timmarsavtal vara i hamn. Samma sak gäller om Ängelholms FF bestämmer sig för Dejan Garaca. Själv tycker jag att det är ganska självklart. Han har ju övertygat både på träningarna och i testmatchen mot HIF.

Nyheten att Muamet ”Mudi” Asanovski är klar för AB Köpenhamn, presenterad här på klubbens hemsida, gjorde mig riktigt glad.

Mudi är en bra påg och en duktig spelare och det var skönt att han hittade en ny klubb, och en helt okej sådan. Det är långt ifrån säkert att alla kontraktslösa talanger gör det.

Fråga Goran Slavkovski.

Muamet Asanovski gick den långa vägen i MFF, vann SM-guld för U19-lag med klubben och det kan knappast ha varit ett självklart beslut när man valde att inte förlänga hans kontrakt. Jag tror att Rolle och company gjorde rätt. Men han var nära att ta en plats och är man det i MFF handlar det om en duktig spelare. Det är bara att önska lycka till i klassiska Akademisk boldklub.

Däremot kan man alltid fundera på hur klubbarna väljer att presentera sina nyförvärv. På AB:s hemsida kan man lätt få uppfattningen att A) det var Mudi som slutade i MFF, B) man följt honom under en längre tid, ja i flera år.

Det var alltså MFF som inte gav honom kontrakt och att man i flera år funderat på att plocka över honom tror jag inte så där jättemycket på.

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.