Tre nya i MFF:s U19-trupp

Tre lokala talanger lämnar sina klubbar och får chansen i Malmö FF:s U19-trupp som nästa säsong ska försvara sitt SM-guld.

De som tar en plats är Halid Jugovic från Malmö City FC, Kristian Benkö från BK Olympic samt Nikola Zivanovic från Husie IF.

Samtidigt står det klart att Metin Hamid, målvakten Georgius “Jojje” Papavramidis, Philipe Toth Andersson och Joel Mårtensson inte kommer att erbjudas en förlängning med MFF.
Philipe Toth Andersson, född 1993, lär hamna i Trelleborgs FF:s U-trupp.

– Och Joel Mårtensson återvänder till Tomelilla IF, berättar MFF:s ungdomsansvarige Mats Engqvist.
– När det gäller Metin Hamid och Jojje Papavramidis vet vi ännu inte var de hamnar. Men det är duktiga spelare, födda 1991 respektive 1992.
– Fram till slutet av säsongen växlade till exempel Tobias Uddenäs och Jojje om att stå i mål, och Jojje kom upp i ett 25-tal matcher, säger Mats Engqvist.

I och med att 16-årige ytterbacken Nikola Zivanovic , som många säkert känner igen från tv-serien i Zlatans fotspår, skrivit på har två stora landslagsmeriterade Husietalanger från samma årskull blivit Malmö FF-spelare. Tidigare har Erik Pärsson förstärkt U19-laget.

Kristian Benkö har också en bakgrund i Husie IF.

Det var till och med så att när Husie besegrade MFF med 4-1 i P14-finalen i Skånecupen 2008-09 ingick alla tre, Benkö, Pärsson och Zivanovic, i segerlaget.

Halid Jugovic är född ett år tidigare, 1993, än de övriga. Han flyttades upp i Malmö Citys seniortrupp inför årets säsong och har spelat flitigt i A-laget i division 3.

Några förändringar i tränarstaben blir det inte i MFF:s U19 och U19. Precis som tidigare blir det Patrick Winqvist och Thomas Sjöberg som får hand om U19 och Tore Cervin och Anders Palmér fortsätter i den lägre åldersklassen.

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.