SM-spel på söndag

Vi som gillar att även titta på Malmö FF:s ungdomslag har trots att både U17- och U21-laget åkt ur SM-slutspelet en del att se fram emot.

Det är U19-laget som fixat den saken

På söndag blir det nämligen spel på Malmö stadion när Malmö FF möter Hammarby i semifinal i årets U19-SM.
Klockan 13.00 avgörs det vilket lag som går vidare och möter vinnaren mellan Djurgården och IFK Norrköping i final.

MFF är dessutom i final i DM för seniorer med sitt U19-lag. Där ska man möta GIF Nike. Därför har man bestämt att spela den matchen antingen den 27 oktober eller 3 november beroende på hur det går i SM-semifinalen.

Malmö FF:s U19  kommer för övrigt att få bortamatch om det blir final i SM. Lottningen har utfallit så att vinnaren mellan Djurgården och IFK Norrköping får den fördelen.

I DM har MFF redan spelat hem junior-titeln.

 I finalen mot Lunds BK blev det seger med 3-2 efter två mål av Simon Kroon och ett av Metin Hamid. För ”Krubban” nätade Johan Dahlberg och Emil Pedersen.

Det var den 24:e DM-titeln för MFF sedan juniorklassen infördes 1979. Därmed har, om jag lyckats räkna rätt, man bara missat att vinna sju gånger av 31.

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.