Bra besked på träningen

Bästa beskedet från lördagsträningen?

Givetvis att Johan Dahlin är med i leken – eller snarare allvaret – igen.

När Rolle Nilsson efter träningen meddelade vilken trupp han tagit ut kändes det heller inte som om Johan var någon osäker startande, som mot Djurgården. Då skulle han testas strax före match. Den här gången utgår man från att han är okej.

Hur man ska tolka att Ivo Pekalski avbröt träningen efter att ha fått lite ont i baksidorna av låret återstår dock att se. Förhoppningsvis klev han av i tid så att han kan vara med mot IFK Göteborg. För han behövs också.

Laget känns ganska gjutet:

Johan Dahlin – Ulrich Vinzents, Pontus Jansson, Daniel Andersson, Ricardinho – Jiloan Hamad, Ivo Pekalski, Wilton Figueiredo, Jimmy Durmaz – Agon Mehmeti, Daniel Larsson.

Helst hade jag velat ersätta Jiloan Hamad med Guillermo Molins.

Jag hoppas att jag har fel, men det känns som om Jiloan är på väg ner i form. Med start mot Åtvidaberg samt fortsättning mot HIF (där Jiloan var en av dem som var minst bra) och Djurgården har han helt enkelt inte varit lika vass som tidigare under säsongen. Gische gjorde ett bra inhopp mot Åtvid och var mycket bra mot HIF. Efter den arbetsinsatsen kändes det helt enkelt konstigt att han inte fick starta mot Djurgården.

Gische är född den 26 september 1988. Han ska givetvis inte spela för att han fyller år. Men jag ställer väldigt gärna frågan till honom efter matchen om det kändes speciellt att avgöra mot IFK Göteborg på födelsedagen.

Fast. Skit samma vem som avgör. Det är IFK Göteborg som står på andra sidan. Därmed är det svensk fotbolls två riktiga tungviktare som möts.

Med guldet om hörnet är en publiksiffra under 18 000 inte godkänd. Helst borde det komma 20 000.

Bästa kommentaren under veckan?

Det måste vara den Tore Cervin stod för på läktaren när MFF U21 i veckan spelade SM-slutspelsmatch mot Häcken på Malmö stadion.

Med pokerfacet intakt vände han sig till bänkgrannen Hasse Borg och ställde frågan:

– Hasse, du har ju gjort många fina värvningar, var det du som plockade hit Tony Ström?

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.