Ett givet beslut av Rolle

Dardan Rexhepi har fått ett A-lagskontrakt.

Och det gäller till och med säsongen 2014.

Det är ett lika givet som bra beslut. Med tanke på det han redan visat hade det känts riktigt surt att tappa honom.

– Dardan är stor men ändå rörlig med en bra teknik, säger Rolle Nilsson på MFF:s hemsida.

Lägg till att Dardan även är en bra avslutare och är bra på att vinna mark, i fart med boll, och MFF har en mycket lovande anfallare att lägga till dem man redan har tillgång till.

Daniel Larsson, Agon Mehmeti, Alexander Nilsson och Dardan Rexhepi. Kanske lite elak fråga: men är det någon som saknar Edward Ofere? I alla fall inte jag.

Samma sak har hänt på anfallssidan som tidigare i becklinjen. Ingen saknar Jimmy Dixon eller Gabriel. Dixon hade varit omöjlig i det spel som nu växer fram i MFF. Han var stark i det rena försvarsspelet och på huvudet, men en alldeles för dålig passningsspelare.

När Dardan Rexhepi växt ut, blivit mer rutinerad och fortsatt att jobba stenhårt på att utveckla sin talang kommer han att passa mycket bättre in i de närmaste årens MFF än Edward Ofere gjort.

Bra jobbat MFF – och Rolle Nilsson.

Man måste vara beredd att satsa pengar på att behålla de stora talangerna i de egna leden. Och göra plats för dem i truppen.  Näst i tur? Om jag får bestämma är det bröderna Nazari.

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.