En bra affär för MFF

Ska erkänna att jag tvivlade lite på att Edward Ofere skulle hitta en ny klubb. Och framförallt att Malmö FF skulle få ordentligt betalt.

Så blev det ju inte alls.

Serie A, Lecce och 3,5 miljoner kronor till MFF. Bättre kunde det knappast bli för någon av parterna.

Malmö FF har visserligen inte bekräftat summan 3,5. Men i Italien är man mindre hemlighetsfull. Och när jag frågade MFF-vd:n Pelle Svensson hymlade han inte om att Malmö FF är nöjda och tycker att man fått bra betalt.

Hasse Borg har slagit till igen.

Är Edward Ofere bra nog för serie A?

Spontant är svaret nej. Å andra sidan har ju en spelare som Albin Ekdahl – som jag inte tycker är ett dugg bättre än Ofere – varit där ett bra tag nu. Det är dessutom lätt att glömma. Om övergången skett i höstas när han var het hade ingen lyft på ögonbrynen.

Att den sker nu när han haft en säsong fylld av skador, blivit utkonkurrerad av Agon Mehmeti och Daniel Larsson och hade helt fel fokus när han gjorde comeback före den senaste skadeperioden – det blev fler röda kort än mål om vi säger så – är det som överraskar.

Men egentligen ska de senaste månaderna inte ha någon betydelse för en klubb som gjort sin hemläxa. Vi får ju förutsätta att Lecce utgår från att Edward Ofere på nytt ska nå nivån han höll  i höstas, eller tycker att det är värt 3,5 miljoner att chansa på att han ska göra det.

Bara att önska Eddie lycka till. En spelare som gjort 46 mål på 134 matcher i MFF är värd all respekt.

Att det är bättre att satsa på Daniel Larsson, Agon Mehmeti plus Dardan Rexhepi och Alex Nilsson än att till varje pris behålla Eddie säsongen ut står dock utom all tvekan. MFF klarar guldet utan honom. Och om man mot förmodan skulle missa förstaplatsen kommer det inte att bero på att man släppte Eddie.

Läste för resten att någon börjat kalla Dardan Rexhepi för D-rex. För oss som minns Marc Bolan och company, eller leken med dinosaurier, är det ett jäkligt fräckt namn…

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.