Muddi ett hett alternativ

Träningen inför söndagens hemmamatch mot Elfsbog var inte i närheten så dramatisk och händelserik som den senaste inför matchen-träningen.

Men visst finns det ändå massor med frågor att ställa:

1) Vem ska spela på kanterna?

Guillermo Molins och Jimmy Durmaz är avstängda och Jiloan Hamad har varit sjuk. Han var med på dagens träning och även på fredagens stängda. Men han käkar fortfarande penicillin och jag är inte alls så säker på att han är fullt redo för spel. Utgångstipset blir därför Jeffrey Aubynn halvgarderad med Joseph Elanga och Jiloan Hamad helgarderad med Muamet ”Muddi” Asanovski. Det kan sluta med att Muddi får chansen. I så fall högintressant och han kastas inte in oförberedd. Han är redo och har säkert i ett par dagar vetat att det är han som är backup.

2) Hur påverkas Elfsborg av att man så sent som i torsdags spelade mot Napoli?

Inte mycket, det kan till och med vara positivt att de fått upp ett högre tempo, menade Rolle Nilsson. Om det varit MFF som spelat internationellt i torsdags hade han sagt att det inte varit optimalt och att få dagar att återhämta sig alltid är en riskfaktor. Psykologi, givetvis. Normalt sett  har allsvenska lag haft svårt i perioder med både inhemskt och internationellt spel. Elfsborg kanske inte drabbas lika hårt som vissa andra lag, men visst påverkas man.

3) Blir det äntligen riktigt mycket folk på Swedbank stadion?

I veckan såldes den 16 000:e biljetten. Vädret påverkar, men det känns som om Elfsborgsmatchen blir en rejäl snitthöjare. Helt rätt. Nu börjar det bli riktigt hett.

4) Är Johan Dahlin på väg mot rekordet?

Senast Malmö FF och Johan Dahlin släppte in ett mål var i den 40:e minuten borta mot AIK. Sedan han han hållit nollan i 50 minuter plus fem hela matcher i allsvenskan. Det är precis 500 minuter. Om jag hittat rätt i statistiken – annars kommer Anders Larsson snabbt att rätta mig – är rekordet i MFF 646 minuter och hålls av Janne Möller. Jag vet att Elfsborg är ett sylvasst lag med allsvenskans suveräne skytteligeledare och en Anders Svensson som kan prickskjuta från mittfältet om man inte ser upp. Men visst kittlar det att spekulera i att Dahlin kan plussa på till 590 och sedan slå klubbrekordet i andra halvlek mot Åtvidaberg? Till Håkan Svenssons (då i Halmstads BK) 807 minuter är det dock en bit till.

5) Vem vinner striker-kampen?

I ena (den himmelsblå) ringhörnan: Agon Mehmeti med fem mål efter uppehållet och fyra på de senaste tre matcherna. I den andra Denni Avdic med exakt samma facit efter uppehållet, men med ett betydligt bättre vår-facit. Det slutar väl med att det blir nye assistkungen Daniel Larsson som nätar.

Eller så kan Wilton Figueiredo sätta dit bollen, fira med att dra av sig tröjan, bli varnad och avstängd mot Åtvidaberg istället för Helsingborgs IF.

Förra gången jag fyllde år tog det ett halvår innan jag kom på att uppdatera åldern i profilen. Nu bara ett par dagar. Det tar sig…

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.