Pekalski en ny Prytz

Ja då fick vi rätt, vi som inte var oroliga.

Det känns som om det kommer att bära hela vägen till guldet.

Malmö FF har numera stabiliteten som krävs. Lägg till individuell skicklighet, bra bredd och ett passningsspel som gör att lag som Halmstads BK måste göra en kanoninsats för att kunna utmana.

Som grädde på moset har MFF dessutom spelare som Ivo Pekalski och Agon Mehmeti. Båda har hittat ett självförtroende och en form som gör att det känns roligare än på mycket länge att titta på laget. Hörde i pressrummet på Örjans Vall att Wilton Figueiredo fick massor med beröm i tv. Wilton var bra, men jag blev precis som i de senaste matcherna ännu mer imponerad av Ivo.

Drog till med en jämförelse med Robert Prytz senast. Den håller.

Och Agon Mehmeti gjorde två mål och tusan vet om det var offside när han satte dit det som kunde blivit 1-0. I vilket fall som helst syntes det inte ett ögonblick att han var sjuk. För halsontet som det snackades om dagen före var ingen dimridå utan i hög grad en realitet. Om han haft feber också hade Agon inte spelat, och det hade ju varit synd – om vi säger så.

Edward Ofere är troligen på väg till Genk. Just nu känns det bara bra för alla parter.

För Ofere själv som slipper sitta på bänken i MFF och får chansen till det utlandsspel han inte gjort någon hemlighet av att han vill söka sig vidare till.

För Daniel Larsson, som hittat ett bra samspel med Agon Mehmeti.

För Agon Mehmeti, som just nu är allsvenskans hetaste anfallare. Fortsätter den här utvecklingen kan det bli riktigt, riktigt vasst.

För Dardan Rexhepi och Alex Nilsson, som båda kan bli allsvenska startspelare och behöver känna att de är nära. Mot Halmstads BK gjorde Dardan ett härligt inhopp. Han är snabb, har ett väldigt driv i steget som gör att han vinner mark och han vågar både gå på mål och utmana.

Det finns helt enkelt ingen som helst anledning att inte sälja Edward Ofere.

Frågan är bara vad MFF-ledningen ska ge Hasse Borg för order? Det kan vara så att han för en gångs skull ska nöja sig med att inte få ut något kanonpris.

Ofere gör knappast någon nytta i truppen i höst när det bara är en tidsfråga innan han ändå sticker som Bosman vid årsskiftet.

Acceptera därför ett hyfsat bud. Om Hasse tvunget ska mjölka varje krona ur belgarna – och i det spelet är han en mästare – kan övergången smyga sig.

Fast jag ska kanske inte vara orolig där heller. Det slutar väl med att övergången tillkännages den 31 augusti, alldeles innan fönstret stänger så att Hasse kunnat sätta lite extra press på Genk, och med en rejäl slant i kistan. Just nu tycks ju allt gå Malmö FF:s väg.

I det svepet lär dessutom Trelleborgs FF slå Helsinborgs IF på onsdag. Eller åtminstone ta poäng.

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.