MFF-spelare till Olympic

Resten av säsongen kommer Malmö FF:s Hicham Ali att spela i BK Olympic.

Kontraktet gäller de sex matcher som återstår för BK Olympic under division 3-säsongen. Olympic leder trean och är med raska kliv på väg mot serieseger. I överenskommelsen ingår dock att 19-årige Hicham Ali kan träna och spela för både Olympic och MFF.

Hicham är lagkapten i U19-truppen, kvick, teknisk och bra på att utmana och dribbla. Vi som brukar se U21-matcherna har kunnat följa honom en hel del eftersom han i år spelat ganska mycket även på den nivån. Nu får han utvecklas med A-lagsspel med den gamle MFF-profilen Peter ”Hulda” Hillgren som tränare. Det är han som håller på att föra upp Olympic i division 2.

Precis som Hulda har Hicham Ali Olympic som moderklubb. Brodern Samer Ali är för övrigt ungdomsansvarig i Olympic.

Det kan bli sju matcher för Hicham i Olympic. Lördagens match i division 3 södra mot Svedala IF slutade precis som Malmö FF:s mot Gefle, fast lite senare.

Först bröt domaren i minut 68. Efter ett uppehåll på en kvart försöökte man igen och tvingades bryta definitivt tio minuter senare. Redan vid det första uppehållet hade Olympic vänt ett 0-2-underläge tll ledning med 3-2 efter tre mål av Patrik Burda.

Ganska tufft om man tvingas spela om från start och 0-0.

Ska man tro alla tvärsäkra uttalanden efter Malmö FF-matchen ska ju beslutet bli just det.

Men det var inte beskedet som Svedala och Olympic fick. Istället skulle man avvakta tävlingskommitténs beslut, som kunde ta upp mot en vecka. Och det skulle faktiskt finnas en öppning i praxis att man kan besluta annorlunda om mathen hunnit så långt som in i den sista kvarten. Vid mer än 75 minuter spelade kan man räkna matchen som slutspelad och använda ställningen vid avbrottet som slutresultat. Ska bli intressant att se vilket besked BK Olympic och Svedala IF slutligen får.

I vilket fall som helst hade det inte gått att spela 30 minuter till på Swedbank stadion.

Senaste nytt omU21
Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.