Borg har gjort det igen

Robert Åhman Persson säljs till AIK

Är någon förvånad?

I alla fall inte jag. Direkt efter matchen mot BP, inför det långa uppehållet, spekulerade jag i vad jag trodde snart skulle hända i MFF.

En av spelarna jag var övertygad om snart skulle lämna var just RÅP. Nu är det klart.

Den andre var Edward Ofere. Där kan det hända saker de närmaste dagarna.

Att det blev AIK var inte så konstigt. Det var där Robert Åhman Persson slog igenom, och vad jag förstår trivdes lika bra som han gjort i MFF. Dessutom var AIK villigt att betala bra.

Enligt pålitliga källor i MFF har Hasse Borg gjort det igen.

Det är nämligen Hasse som haft MFF:s uppdrag att förhandla och som vanligt har han gjort det på ett fantastiskt vis. MFF sparar inte bara lön och sociala avgifter. Man har dessutom kammat in en sjusiffrig övergångssumma. Och om jag förstått det rätt är det inte en, inte två utan snarare tre miljoner vi pratar om när RÅP på allvar kommit igång och blivit ordinarie i AIK.

Men så fanns det också konkurrens om den 23-årige mittfältarens tjänster.

Förutom AIK var Trelleborgs FF, Landskrona Bois och IFK Norrköping intresserat. När AIK tog kontakt på midsommarafton gick det dock snabbt och Hasse Borg och company fick en hel del att syssla med under helgen.

Är det då rätt att släppa RÅP?

Till det priset. Skojar ni? Klart att det är.

Ska jag vara ärlig har jag dessutom hela tiden sett honom som en visserligen habil och alldeles utmärkt allsvensk spelare – och en utmärkt backup. När man som Malmö FF har målsättningen att slåss i den allsvenska toppen är det däremot en annan sak. Då krävs det mer.

Jag har svårt att se ett guldlag med RÅP som ordinarie.

Wilton Figueiredo och Ivo Pekalski har blivit det naturliga valet på mitten. Miljan Mutavdzic är, om han når 100 (eller 95) procent av kapaciteten av han höll före skadan en vass konkurrent. Det är även Rick Kruys, som någon gång borde – och förtjänar – att få det att lossna i MFF. Om ett par år är jag övertygad om att minst en av de mycket lovande och spelbegåvade bröderna Nazari är med i leken, och det finns mer att hämta i de egna leden. RÅP behövdes inte längre.

Det stoppar absolut inte att Robert Åhman Persson ska ha ett stort tack för tiden i Malmö FF. Alla som spelar 69 matcher i himmelsblått ska ha cred. Då är man definitionsmässigt bra. Däremot inte tillräckligt bra nu när man ska ta ett steg till. Att han hela tiden accepterat att sitta på bänken utan att ett ögonblick gnälla och varit en sällsynt lojal och nyttig spelare är också väl värt att framhålla.

Ole Törner
Skånskans sportreporter Ole Törner bloggar om MFF:s väg mot SM-guld.
Ålder: 58
Yrke: Journalist
Bor: Malmö
Lyssnar på: Endless Boogie, Frank Turner, Blue Oyster Cult, Sade, Steppenwolf, Kanye West, Blondie, Chris Isaak, Marianne Faithfull, Bob Dylan, Isley Brothers, Black Sabbath, Amy Winehouse, Neil Young, Fleetwood Mac, Prince, Who
Läser: Modesty Blaise, John Dickson Carr, HP Lovecraft, Carl Barks.
Tittar på: Black Books, Big Bang Theory, Sherlock, Taggart, The Mentalist, Whitechapel, SNL, Ripper Street.
Håller på: MFF, Kirseberg IF, Arsenal och Brynäs.